2 de desembre de 2020 2/12/20

Ontinyent intensifica la vigilància policial en els accessos al Pou Clar

Ontinyent intensifica la vigilància policial en els accessos al Pou Clar - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Ontinyent va a intensificar la vigilància policial en els accessos al Pou Clar durant el mes d'agost, davant els problemes detectats amb l'estacionament en l'entorn del paratge. La regidora de Seguretat, Tudi Guillem, explicava que en concret va a comptar-se amb Policia Local durant tot el dia els caps de setmana i festiu en la zona, que són en els moments de major afluència, a més d'augmentar els passos de les patrulles itinerants per la zona del Pou Clar i Galindo.

  Per la seua banda, la regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, ha volgut recordar a la ciutadania que des de mitjans del mes de juliol i durant el mes d'agost està activa una enquesta ciutadana al marc dels treballs que s'estan realitzant amb l'ajuda de la Diputació de València per posar en marxa el Pla d'Ús Públic del Paratge Natural Municipal (PNM) Serra de l'Ombria-Pou Clar.

  Folgueras recordava que amb aquest document es pretén donar resposta a problemàtiques derivades de situacions com l'afluència estival de turistes o la necessitat de regulació d'activitats esportives o ramaderes, entre d'altres, fent una crida a la ciutadania "a mullar-se i aprofitar l'oportunitat de participar en la gestió futura d'aquest recurs natural de valor immens per a la nostra ciutat".

  L'enquesta del pla d'ús públic del PNM està accessible online des de la web municipal, es va fer arribar a diferents associacions i al Consell de Medi Ambient, i a més ve realitzant-se enquestes in situ al paratge i el seu entorn als últims mesos. Les properes es realitzaran entre els dies 12 i 15 d'agost a les rodalies del Pou Clar i la pineda de Galindo.

  El Paratge Natural Municipal Serra l'Ombria-Pou Clar (PNM), declarat com a tal pel Govern Valencià el 26 d'octubre de 2007, compta amb un total de 2.587 hectàrees. Per a l'aprovació del PNM es va redactar el Pla Especial que regula la normativa en el paratge però va quedar pendent la redacció del Pla d'ús i gestió, i a tal efecte està realitzant-se estos treballs que començaren el passat 13 d'abril i que tenen una durada prevista de 6 mesos.

  Pujar