elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

1200 alumnes de primària participaran al projecte d’educació viària de la regidoria de Policia d’Ontinyent

1200 alumnes de primària participaran al projecte d’educació viària de la regidoria de Policia d’Ontinyent
  • La policia local d’Elx i l’empresa Lurbel col·laboren amb l’Ajuntament d’Ontinyent en el programa “30 dies salvant vides” per fomentar les bones conductes en la mobilitat

Al voltant de 1200 alumnes de quart, cinqué i sisé de primària de tots els col·legis ontinyentins participaran del 2 al 7 de juny del projecte d’educació viària “30 dies salvant vides”, posat en marxa per la regidoria de Policia Local de l’Ajuntament d’Ontinyent, comptant amb la col·laboració de la Policia Local de l’Ajuntament d’Elx i de l’empresa Lurbel. Es tracta d’una iniciativa encetada fa un any amb l’objectiu de fomentar les bones conductes en l’alumnat pel que fa a la mobilitat, amb un programa que en la primera edició va comptar amb 350 participants i que ara pràcticament quadruplicarà eixa xifra.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que "el bon resultat aconseguit en l'edició anterior ens permet ampliar i consolidar aquest projecte que té una important part en l'aprenentatge pràctic que s’oferirà en el xicotet parc d’educació vial que tornarem a tenir a l’empresa Lurbel. Per molt que apostem per pacificar el trànsit o fer els carrers més transitables, la prevenció és clau en parlar d'educació vial, i accions com aquesta ens permeten avançar en aquesta línia”.

El regidor de Policia Local, Juan Pablo Úbeda, destacava “l'aposta per fer una ciutat inclusiva, on tenim diferents tipus de mobilitat, i on hem de fomentar l’educació vial entre els més joves, ja que ells i elles són el futur. El projecte ‘30 dies salvant vides’, en el que agraim la implicació de l’Ajuntament d’Elx i de l’empresa Lurbel, suposa comptar amb un espai d’aprenentatge vivencial per fomentar bones conductes i valors de respecte, responsabilitat i solidaritat”.

L’agent responsable de l’àrea d’educació viària de la Policia Local d’Ontinyent, Ismael Soria, destacava l’alta sinistralitat viària al món especialment entre el jovent i adolescent, amb la mort de 1’5 milions de persones menors de 25 anys a l'any al món, sent aquesta la principal causa de mortalitat en aquest tram d’edat. Quant a les activitats a les que participarà l’alumnat ontinyentí, Soria explicava que es faran xerrades i exercicis pràctics a les instal·lacions de Lurbel on es comptarà amb un circuit de conducció de bicicletes i el projecte “Vía”, un programa educatiu d’aplicació a nivell mundial que compta amb el suport de l’Associació Internacional de Professionals per a la Seguretat Vial.

Des de la Policia Local d’Elx, l’agent Julio Fernández destacava “la gran sensibilitat de l’Ajuntament i la Policia Local d’Ontinyent per salvar vides, que és allò al que es ve dedicant l’escola d’educació vial d’Elx, amb 54 anys d’història. La resposta a l’activitat de l’any passat va ser molt bona i a més ens ha servit per iniciar un contacte entre els dos cossos policials que ens ha servit per reactivar l’Associació de Tècnics Especialistes en Educació Vial de la Comunitat Valenciana, que ens permetrà realitzar congresos i jornades de bones pràctiques que ajuden a l’objectiu de fomentar l’educació vial entre la ciutadania”.

L’acte comptava també amb la presència de Miguel Lurbe, gerent de l’empresa Lurbel, qui a més d’oferir les seues instal·lacions per a les accions formatives i pràctiques, ha elaborat braçalets reflectants per a l’alumnat participants, així com equipacions especials per a la unitat ciclista de la Policia Local. El programa “30 dies salvant vides” també compta amb la participació de l’empresa Radikal Bike.

Pujar