elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent inicia una neteja i desinfecció de tots els carrers del casc urbà de cara als mesos d’estiu

Ontinyent inicia una neteja i desinfecció de tots els carrers del casc urbà de cara als mesos d’estiu - (foto 1)
  • El dispositiu especial de neteja inclou una hidronetejadora a pressió i un camió cisterna carregat d'aigua amb una solució desinfectant

L'Ajuntament d'Ontinyent, a través de la Regidoria de Serveis Municipals, ha iniciat estos dies el pla de neteja intensiva i desinfecció de tots els carrers del casc urbà de cara als mesos d’estiu. L’objectiu principal és desenvolupar una neteja a fons de la via pública, incloent el mobiliari urbà (senyals de trànsit, papereres, contenidors, banquets, etc...) que permeten millorar la higiene i la imatge de tota la ciutat.

Aquest dispositiu de neteja que inclou una hidronetejadora de pressió i un camió cisterna carregat d'aigua amb una solució desinfectant es realitza tots els anys de cara als mesos d'estiu. El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, destacava que “no anem a deixar cap carrer d'Ontinyent sense repassar dins d'aquesta actuació de neteja intensiva i desinfecció”. El regidor explicava que aquesta solució desinfectant és inolora, incolora, no és agressiva per a les persones però elimina les bactèries que puguen haver a la brutícies.

La neteja que s’està duent a terme per part d’operaris i màquines és molt més profunda que una neteja ordinària, ja que permet eliminar fins i tot les taques d’oli de vehicles a les voreres, però que es realitza juntament amb el dispositiu ordinari de neteja amb màquines agranadores i agranament manual que està en marxa durant tot l’any.  La neteja inclourà, en una segona fase, la neteja dels contenidors de selectiva i el paviment on es dipositen.

En aquest sentit, el regidor agraïa la col·laboració dels veïns i els demanava “comprensió amb una actuació que és necessària”, destacant que aquesta està duent-se a terme a primera hora del matí, per tal de provocar les menors molèsties possibles. Aquesta actuació s'uneix a la neteja intensiva de 26 parcs públics i zones verdes escolars que va realitzar l'Ajuntament durant el mes d'abril.

Pujar