27 de novembre de 2020 27/11/20

Ontinyent executa la demolició de l’immoble en ruïna del Carrer Barranquet

Ontinyent executa la demolició de l’immoble en ruïna del Carrer Barranquet - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Ontinyent està procedint a la demolició de l'immoble en ruïna del Carrer Barranquet número 8 davant la inacció del propietari per actuar en la seua propietat. El consistori va ordenar en juny l'execució subsidiària de l'enderroc de l'immoble i del tractament del talús adjacent, en base a un projecte tècnic encomanat, carregant-se tots els costos de les obres al propietari, al qual ja es va reclamar en temps i forma que intervinguera.

  El regidor coordinador de l'àrea de Territori, Jaime Peris, recordava que, tal com estableix la llei, els propietaris dels habitatges són els qui han de tenir cura de l'estat dels mateixos, però tot i això "hi ha propietaris que ni arreglen les vivendes malgrat el perill que representen i tampoc faciliten la reparació dels immobles per part de l'ajuntament". Peris destacava que "la gran majoria de les cases que estan en males condicions són privades, i la legislació frena molt els processos necessaris perquè pugam actuar subsidiàriament".

  En el cas concret de la casa del carrer Barranquet número 8, que dóna a l'espai lliure que hi ha al costat del Centre de Salut de la Plaça de la Coronació, es va produir un despreniment del mur que formava la base de la construcció. El despreniment va fer que aquesta quedara en situació de ruïna tècnica. Urbanísticament la construcció està fora d'ordenació manifesta per trobar-se ocupant terrens destinats al vial públic, per la qual cosa l'única opció possible contemplada en els informes tècnics ha sigut la de demolició.

  A més, el consistori ha aprofitat la intervenció per a realitzar actuacions de millora en l'àrea de gossos adjacent, duent a terme treballs de neteja i desbrossament.

  Pujar