19 de setembre de 2020 19/9/20

L’Ajuntament d’Ontinyent renova el Jardí Vertical del carrer Delme

L’Ajuntament d’Ontinyent renova el Jardí Vertical del carrer Delme - (foto 1)

  El jardí vertical de la Font dels Violins, al carrer Delme d'Ontinyent, ha sigut renovat per part de la regidoria de Parcs i Jardins de l'Ajuntament d'Ontinyent amb la reparació del sistema de rec, la millora de l'estructura i la plantació d'espècies adaptades al creixement en jardins verticals.

  El regidor de l'àrea, Manuel Cuesta, explicava que "aquest jardí s'havia vist afectat pel pas del temps, sent necessari substituir algunes de les espècies que es trobaven, ja, en mal estat".
  El jardí té unes mesures de 9 metres de llarg per 7 d'alt i està instal·lat just en la part posterior de la Font dels Violins, datada a l'any 1867 i instal·lada en un principi a la zona que hui es coneix com a Trinquet de Maians. La font, realitzada en honor al compositor ontinyentí Josep Melcior Gomis pel seu germà, es va eliminar del paisatge urbà en 1972 en el marc de la urbanització dels carrers Gomis i Maians, sent rescatada en 1981 d'un abocador per un particular, Roberto Sais Micó, qui la va custodiar durant 25 anys fins aconseguir la implicació institucional per rehabilitar-la.

  La font, una volta recuperada, va ser col·locada inicialment en 2007 al Carrer Major, per a ser ubicada definitivament a la seua ubicació original a l'actual carrer Delme. En aquest lloc després es va crear aquest Jardí Vertical per a donar al conjunt de l'espai una imatge més atractiva i innovadora, amb desenes d'espècies autòctones col·locades a mode de mosaic, regades amb un sistema de programació en xarxa.
  Manuel Cuesta destacava que "aquesta actuació era necessària perquè esta escultura vegetal puga lluir en tota la seua esplendor i que la ciutat tinga una imatge el més agradable possible".

  Pujar