elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Jorge Rodríguez arrasa a Ontinyent i el seu partit (Ens Uneix) serà decisiu a la nova Diputació de València

Jorge Rodríguez arrasa a Ontinyent i el seu partit (Ens Uneix) serà decisiu a la nova Diputació de València
  • El reelegit alcalde –amb més de la meitat dels vots– es converteix en la persona a ostentar el càrrec durant més temps en la història de la democràcia a la ciutat

MÉS FOTOS
Jorge Rodríguez arrasa a Ontinyent i el seu partit (Ens Uneix) serà decisiu a la nova Diputació de València - (foto 2)
Jorge Rodríguez arrasa a Ontinyent i el seu partit (Ens Uneix) serà decisiu a la nova Diputació de València - (foto 3)

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha estat reelegit alcalde a les eleccions municipals d’aquest diumenge 28 de maig, on ha obtés majoria absoluta. És la quarta volta consecutiva en la que serà nomenat al càrrec que ostenta des de 2011, superant a Rafael Tortosa (1979-1991) i convertint-se en la persona en estar al front de l’Ajuntament durant més temps en la història de la democràcia a la ciutat.

Una volta finalitzat l’escrutini a les eleccions municipals, la llista d’Ontinyent Ens Uneix que encapçala Jorge Rodríguez ha aconseguit 10.111 vots (el 52’84% dels emessos), i aconsegueix 12 regidors; Compromís per Ontinyent aconsegueix 3.460 vots (el 18’08%) i obté 4 regidors; Partit Popular aconsegueix 2786 vots (el 14’56%) i obté 3 regidors; VOX aconsegueix 1016 vots (el 5’31%) i obté 1 regidor; i PSPV-PSOE aconsegueix 992 vots (el 5’18%) i també obté 1 regidor. La sisena candidatura, EUPV-UP, es queda sense representació en obtenir 392 vots. La participació ha estat del 70’84%, amb 19.135 vots dels 27.012 electors.

La jornada es desenvolupava amb total normalitat i sense incidents. Les dades de participació i resultats replegats pel el Servei d'Informació Administrativa Municipal (SIAM) en coordinació amb el departament d'informàtica es poden consultar i descarregar a la web de l’Ajuntament, www.ontinyent.es, en format .pdf amb índexs de participació totals i per districtes a Ontinyent.

Vot decisiu a la Diputació de València

El vot d’Ens Uneix serà decisiu per a la composició de la nova Diputació de València. Els resultats de les eleccions municipals del 28-M a la província de València han constatat que Ens Uneix mantindrà la representació en la Diputació de València que en la legislatura que ara acaba han ostentat Joan Sanchis i Natàlia Enguix, i que serà clau per decantar l’equilibri de forces a la corporació valenciana.

Segons els resultats provisionals de les eleccions municipals, els blocs d’esquerra (PSPV-Compromís) i dreta (PP-Vox) sumarien 15 diputats cadascun, quedant en mans de la representació d’Ens Uneix el vot decisiu per conformar govern, i posteriorment per a arribar a acords. La nova i holgada majoria absoluta obtinguda en Ontinyent, amb més de 10.000 vots, i els bons resultats obtinguts en els municipis del partit judicial on Ens Uneix presentava llista (obtenint també les alcaldies de Bufali, Benissoda, Benicolet i El Palomar, i en possibilitat de formar govern en Beniatjar i Atzeneta d’Albaida) ho han fet possible.

 

Pujar