24 de setembre de 2020 24/9/20

Concerts, conferències, cinema i exposicions conformen una extensa “Setmana de Benvinguda” al Campus d’Ontinyent

Concerts, conferències, cinema i exposicions conformen una extensa “Setmana de Benvinguda” al Campus d’Ontinyent - (foto 1)

  Concerts, conferències, cinema i exposicions conformen l’extensa “Setmana de Benvinguda” al Campus Universitari d’Ontinyent que començarà el proper dilluns amb l’acte d’inauguració del curs acadèmic. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, ha destacat que es tracta de tot un seguit d’activitats “culturals i alhora lúdiques, aptes per a tots els trams d’edat dels i les estudiants, tant els més joves com els d’Unisocietat, als que animem a totes i a tots a participar”, manifestava.

  La programació està organitzada per la Delegació d’Estudiants de la Universitat de València i la Fundació Universitaria Campus Ontinyent, amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial; el Vicerectorat de Cultura i Igualtat; el Servei de Política Lingüística de la UV i l’Aula de Música de la UV, i comptarà, entre altres atractius, amb la mostra “Refugiats”, una de les exposicions participants al VI Festival PhotOn de fotoperiodisme.

  L’exposició, que estarà a la Casa de Cultura d’Ontinyent des de la propera setmana i fins al 26 de novembre, és obra dels fotoperiodistes Georgi Lichovsky (Macedonia) i Marko Risovic (Serbia), i documenta la migració de refugiats per la ruta dels Balcanes, exposant amb claredat la duresa del recorregut, amb trens on viatgen amuntegades centenars de persones, xiquets consolant als seus pares o la impasivitat de les xarxes de tràfic d'éssers humans.

  Les activitats previstes començaran dilluns dia 17 d’octubre, quan tindrà lloc l’acte d'inauguració del curs acadèmic a les 12:00 hores, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, on intervindran l’alcalde, Jorge Rodríguez, i el Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, que donaran pas a una conferència a càrrec de la reconeguda científica i Catedràtica de Medicina Anna Lluch Hernández. Abans, a les 10:00 hores, s’haurà presentat l’exposició de Fèlix Gabaldón “Arte Digital-Metafractales”, en el Campus Universitari.

  Dimecres 19 d'octubre a les 19:00 hores a la Sala Gomis tindrà lloc l’actuació del Club coral de la Nau Gran de la Universitat de València, amb entrada gratuïta. Dijous dia 20 tindrà lloc també a les 19:00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent una conferència adreçada a l’alumnat d’Unisocietat, titolada “Químic verde” ,a càrrec del catedràtic de Química Analítica Àngel Morales, també amb entrada gratuïta.

  A més a més, s’oferirà un autobús gratuït d’anada i tornada al Concert de Benvinguda que tindrà lloc a les 20:30 hores a la Plaça de Bous de València, amb la participació de Manel, Els Catarres, Hits with Tits i Biano. A l’endemà, divendres 21, hi haurà una visita als refugis d’Ontinyent i ruta comentada amb entrada gratuïta i limitada a 40 places, snet necessari reservar al telèfon 962917450 en horari de 9 a 14 hores.

  A més a més, dins la programació s’oferiran a les sales de Cineapolis-El Teler dos cicles de projeccions, la “Mostra Viva del Mediterrani” (del 10 al 16 d’octubre) i la XV Mostra de Cinema d’Ontinyent (del 31 d’octubre al 6 de novembre), organitzades per l’Ajuntament, el Cine Club Utiye d’Ontinyent i el Servei de Política Lingüística de la UV, posant-se dues entrades gratuïtes a disposició de posseïdores i posseïdors de carnet universitari.

  Oscar Borrell destacava que “ser ciutat universitària no sols vol dir comptar amb unes instal·lacions dignes i una oferta formativa el més ampla possible, sinó que també comporta que els estudiants del Campus d’Ontinyent tinguen al seu abast activitats lúdiques i d’altres tipus com aquestes, a l’igual que aquells que estudien a la ciutat de València”, concloïa.

  Universitat de València

  Universitat de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar