21 de setembre de 2020 21/9/20

El PSPV d'Onda acusa l'alcaldessa de perdre la presidència del Pacte de la Ceràmica “pel seu afany d'enfrontament amb tots”

El PSPV d'Onda acusa l'alcaldessa de perdre la presidència del Pacte de la Ceràmica “pel seu afany d'enfrontament amb tots” - (foto 1)
  • El Grup Municipal Socialista lamenta que huit anys després Onda deixe de ser seu de l'entitat que articula programes d'ocupació, de formació i d'emprenedoria en el sector tauleller

El Grup Municipal Socialista d'Onda acusa l'alcaldessa de la localitat, Carmina Ballester (PP), de perdre la presidència del Pacte de la Ceràmica per “el seu afany d'enfrontament contra tots i per tot”. Els socialistes lamenten que “una vegada més el PP antepose la seua estratègia de partit a l'interés general i oblide que per damunt de les sigles estan els veïns i veïnes d'Onda. Pedre aquesta presidència és una curiosa manera de defensar el nostre sector ceràmic”, lamenta el PSPV.

Els socialistes recorden que, durant els últims huit anys, la seu i la presidència del Pacte de la Ceràmica han estat a Onda, “un fet que ha permés visibilitzar la importància de la nostra localitat com a referent del sector ceràmic”. No obstant això, l'alcaldessa del PP “ni tan sols ha volgut optar a mantindre la presidència malgrat que Onda és capital de la ceràmica i aquesta decisió només respon a una clara estratègia de buscar l'enfrontament en lloc d'apostar per una col·laboració institucional que millore la qualitat de vida col·lectiva”.

En aquest sentit, el PSPV d'Onda tem que el Govern de Ballester boicotege les activitats del Pacte de la Ceràmica a Onda o simplement es desmarque dels programes per a poder buscar una excusa que justifique la seua eixida amb el temps. “Estem segurs que renunciaran a qualsevol iniciativa del Pacte de la Ceràmica i fins i tot la torpedinaran només perquè són incapaces de pactar o consensuar mesures amb una entitat que no controlen”, lamenten els socialistes.

La seu del Pacte de la Ceràmica, entitat que articula programes d'ocupació, formació i foment de la cultura emprenedora, es va traslladar de Vila-real a Onda en 2011, on es va mantindre en 2015 pese al canvi en el Govern municipal. “El PSPV sempre ha entés que el sector ceràmic té un valor estratègic per a Onda, abans i ara, per la qual cosa resulta incomprensible que Ballester renuncia només per les seues manies partidistes”, subratllen. El Grup Municipal Socialista recorda que precisament amb el socialista Ximo Huguet al capdavant del Pacte de la Ceràmica s'han generat recursos per més de 100.000 euros que permetran impulsar acords i convenis que servisquen per a promocionar l'ocupació en els municipis ceràmics adherits.

Pujar