elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
CEVISAMA 2024

El parc dels planetes: el nou projecte infantil d'Onda Bonica amb elements 3D

El parc dels planetes: el nou projecte infantil d'Onda Bonica amb elements 3D
  • Serà l'únic parc per a xiquets del món fet amb ceràmica

L'Ajuntament d'Onda ha aprofitat l'aparador de Cevisama per a presentar el seu nou projecte d'Onda Bonica: el Parc dels Planetes que se situarà al parc situat al carrer Luxemburg, a pocs metres de la casa del ceramista Manolo Safont.

Carmina Ballester, alcaldessa d'Onda, ha explicat que es tracta de “un projecte il·lusionant que tindrà a la ceràmica com a protagonista”. Onda Bonica, la iniciativa del govern municipal per a rehabilitar espais urbans, ha dut a terme des de 2019 més de 40 projectes amb una inversió superior als 800.000 euros, que convertixen a Onda en un “gran museu ceràmic a l'aire lliure”.

Presentació a Cevisama
Presentació a Cevisama

“Si un passeja per Onda, es pot trobar amb murals ceràmics, parcs accessibles i dissenys avantguardistes en places i avingudes”, explica Ballester, que ha presentat el Parc dels Planetes que es construirà en un terreny de 590 metres quadrats i comptarà amb el sol i els huit planetes fets de trencadís que, igual que el gran bou de trencadís, elaboraran els alumnes del taller d'ocupació El Vaig moldre d'Onda.

Ballester ha assegurat que el Parc dels Planetes és un “parc únic en el món, el priemro realitzat amb trencadís ceràmic, que combina la ceràmica amb els valors de l'aprenentatge i la solidaritat dels xiquets ondenses”.

El parc dels planetes
El parc dels planetes

L'alcaladesa d'Onda ha explicat que “volem consolidar-nos com a ciutat de la infància, més amable, més accessible, perquè els xiquets siguen feliços, perquè si estan cuidats, cuidaran el nostre futur”.

El diputat provinical de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, ha posat en valor la iniciativa de l'Ajuntament d'Onda per a convertir la ciutat en un lloc “més bonic, dinàmic i acollidor” amb un gran museu ceràmic a l'aire lliure.

Així mateix, Pallarés ha mostrat el suport de la Diputació de Castelló. “Amb l'Ajuntament d'Onda compartim una idea comuna i brillant, d'impulsar la ceràmica en la rehabilitació d'espais urbans”.

Vicente Pallarés
Vicente Pallarés

Pujar