Castellano

Pamesa aplica retallades als seus treballadors davant la crisi energètica de la ceràmica

Pamesa aplica retallades als seus treballadors davant la crisi energètica de la ceràmica
  • Alguns treballadors han vist reduït la seua aportació salarial aquest mes de setembre

L'escalada del preu de l'energia, gas i electricitat, està suposant un llast per a les empreses. I les taulelleres estan sent de les més perjudicades. Segons l'Associació Espanyola de Fabricant de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) la factura del gas pot augmentar més del 200% respecte a la de 2021 atés que el preu del gas entre gener i agost ha augmentat més d'un 180%.

Aquest increment dels costos està afectant l'ocupabilitat del sector que, segons ha informat ASCER, entre l'1 de gener i el 8 de setembre de 2022, el Govern ha acceptat 49 ERTEs que afecten 6.008 treballadors del sector ceràmic.

Aquesta situació ha portat al Grup Pamesa a adoptar una solució dràstica per als seus empleats als quals ja ha començat a retallar la prima mensual de productivitat.

Encara que des de l'empresa no han donat cap explicació referent a les informacions publicades per alguns mitjans nacionals, elperiodic.com s'ha posat en contacte amb alguns treballadors del grup castellonenc que han confirmat que aquest mes ja han vist reduïda la seua nòmina.

Segons publiquen diversos mitjans de tirada nacional, Grup Pamesa ha comunicat a les plantilles que aplicarà retallades del 50% en la prima mensual de productivitat amb la qual la companyia de Fernando Roig vol fer front a la crisi energètica abans d'aplicar un ERTO, una fita que el dirigent del grup assenyalava durant la roda de premsa de balanç de 2021 davant la premsa.

Aquesta mesura afectaria 800 empleats i suposaria, segons el digital econòmic Invertia, una retallada de 200 o 250 euros, encara que en principi la intenció és aplicar aquesta retallada només el mes de setembre.

Azuliber per a la producció

Azuliber S.L., un dels principals productors d'argila atomitzada, matèria primera utilitzada per a la producció de taulells i rajoles ceràmiques a Castelló, i que va ser adquirida pel Grup Pamesa al setembre de 2021, comunica el cessament total de la seua producció amb la consegüent aplicació d'un ERTO per causes productives i organitzatives, juntament amb la parada de les seues plantes de cogeneració d'alta eficiència. Tot això a conseqüència de la insostenible situació actual, ocasionada pels elevats preus del gas, al que hem d'unir la incertesa reguladora.

Pujar