24 de novembre de 2020 24/11/20

Onda ens trasllada a l'època feudal amb la popular fira medieval

Onda ens trasllada a l'època feudal amb la popular fira medieval  - (foto 1)
  • Del 10 al 12 d'agost la localitat castellonenca acull aquest esdeveniment en el castell medieval i els seus voltants, amb més de 50 activitats i propostes per a tots els gustos

MÉS FOTOS
Onda ens trasllada a l'època feudal amb la popular fira medieval  - (foto 2)
Onda ens trasllada a l'època feudal amb la popular fira medieval  - (foto 3)
Onda ens trasllada a l'època feudal amb la popular fira medieval  - (foto 4)

Una ubicació que et trasllada a l'època medieval, amb el seu castell del segle X a la part alta de la muntanya, els seus barris de la Moreria i de la Jueria... carrers en la qual perdre's i respirar aqueix ambient feudal que converteix a Onda en una localitat amb un encant secret. I si a açò li sumem la Fira medieval que se celebra aquest cap de setmana vinent, la combinació no pot ser millor.

Perquè els dies 10, 11 i 12 d'agost la localitat castellonenca acull una cita ineludible per als amants de la història, la cultura, l'edat mitjana i les activitats en família. Se celebra la fira medieval amb desenes d'expositors i més de 50 activitats per a tots els públics. S'espera que milers de visitants es desplacen per a gaudir d'aquesta fira medieval, l'única de Castelló que se celebra a l'interior i voltants d'un castell de l'època.

La caracterització, per tant, no pot ser més realista ja que la fira compta amb activitats com a tornejos a cavall, música a diferents hores, xarrades didàctiques, activitats infantils, exhibicions de falconeria i un llarg etcètera de propostes que donaran el tret d'eixida a partir d'aquest divendres 10 d'agost_ La cita es converteix, a més, en l'excusa perfecta per a ser testimonis d'aqueixa reminiscència de l'època medieval que la ciutat guarda: "Volem aprofitar aquests dies en els quals ens transportem a una altra època per a ensenyar la nostra ciutat i potenciar la nostra economia", explicava el tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas.

Programa

Les parades del mercat estaran obertes el divendres de 18.30 a 23.30 h i el dissabte i diumenge d'11.00 a 23.30 h. El mercat s'inaugurarà el divendres 10 a les set de la vesprada en la plaça de l'Almudín. Allí tindrà lloc cercaviles i pregó d'obertura amb Ibn Al Abbar. A més, li acompanyaran personatges arribats de les terres més llunyanes, músics, ballarines d'orient, soldats, cavallers i ondenses medievals.

La jornada del divendres vesprada serà tot un espectacle amb cercaviles i desfilades, arribada dels cavallers al campament, obertura de les portes del Castell per part del rei Zayyan Ibn Mardanish així com la recepció oficial dels reis i la princesa. Són solament algunes de les activitats que podrem veure durant aqueixa jornada i a la qual se sumaran les justes a cavall així com la desfilada de torxes, entre uns altres. El divendres acabarà amb un combat cos a cos itinerant per la zona del mercat ambulant.

El dissabte comença la jornada a les onze del matí amb proves infantils en el campament de cavallers. Durant el matí hi haurà una simulació de recaptació d'impostos, exhibicions de falconeries, combats, espectacles infantils, desfilades a cavall i fins i tot una simulació d'assalt al mercat. Ja a la vesprada seguiran la programació amb propostes tan interessants com la cercavila musical amb ballarines d'orient o la persecució d'un condemnat que ha escapat d'un calabós. A més, a la nit hi haurà un espectacle itinerant en el castell que combinarà teatre i pirotècnia.

Per al diumenge continua la frenètica activitat en el mercat ambulant medieval amb propostes que ens traslladaran a l'Edat Mitjana. Activitats per a totes les edats i gustos en una proposta que convida a descobrir l'Onda més medieval: "És una fira que posseeix un gran atractiu, ja que es desenvolupa en un entorn espectacular com és el castell d'Onda i el nostre centre històric, per açò milers de persones s'acostaran a la localitat i comprovaran els encants i l'hospitalitat del nostre municipi", conclou l'alcalde de la localitat, Ximo Huguet.

Programa complet de la Fira ACÍ.

Pujar