elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda presenta la 34 edició de la Fira del Llibre amb més dies d'activitat

Onda presenta la 34 edició de la Fira del Llibre amb més dies d'activitat
  MÉS FOTOS
  Onda presenta la 34 edició de la Fira del Llibre amb més dies d'activitat - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Onda ha presentat la 34 edició de la Fira del Llibre amb més dies d'activitat, ja que se celebrarà del 27 de maig al 2 de juny i ho farà repetint la ubicació del passat any al passatge que hi ha enfront del Víctor Cabedo. El tinent d'alcalde de Cultura, Lluís Pastor, ha explicat que “tenim una extensa programació molt dinàmica per a tots els públics per a tractar de fomentar la lectura. Hem enfocat les activitats a tota la població, però posant l'accent en el públic infantil i juvenil per a aconseguir crear aquests bons hàbits de lectura. A més, com a novetat enguany tindrem la consulta del Doctor Lec Tura, un expert crític literari que oferirà els seus consells tots els dies a partir de les 18.30 hores a la fira a aquelles persones que vulguen escoltar els seus consells sobre lectura”.

  El responsable de l'àrea de Cultura ha explicat que “l'horari de la fira serà de dilluns a divendres de 9 a 13.30 hores i de 15 a 21 hores, el dissabte de 9 a 13.30 hores i de 17 a 21 hores i el diumenge d'11 a 13 hores i de 17 a 21 hores. El dia 27 s'efectuarà la inauguració i presentarem el llibre ‘Que passe la passera’, inspirat en la Pasqua d'Onda, i que naix  després de l'exposició que organitzem a la Biblioteca sobre aquest tema. Així mateix, tindrem les visites de tot l'alumnat de Primària de la nostra localitat”. A més, el tinent d'alcalde afig que “les empreses locals que participen són La Repro, Amics, Joc de Droides, Magovi, Colorins i Papereria Mariner i els vull agrair la seua implicació en aquesta activitat. Aquestes llibreries sortejaran un lot de llibres cada dia i oferiran un 5% de descompte en tots els productes que es compren durant aquests dies. A més, hi haurà una caseta d’Hosturionda on es podran degustar tapes i refrescos per a les persones que acudisquen a la fira”.

  Així mateix, durant la fira es desenvoluparan diverses activitats, a més de la citada presentació del llibre el primer dia. Tots els dies a la caseta de la Biblioteca hi haurà una manualitat diferent, des d'aqueix dilluns. El dimarts a les 19.30 hores hi haurà un espectacle familiar de circ amb Purpurina Circus. El dimecres hi haurà un contacontes especial d’El principito a les 19 hores i a les 19.30 hores l'autora Rosa Monlleó, acompanyada per Eva Alcón, presentaran Mujeres públicas, ciudadanas conscientes. El dijous, de la mà del Bar Druida, se celebrarà un taller de cocktails infantils, i posteriorment la presentació, a les 19.30 hores, de Montserrat Flores amb el seu llibre Esa luz que no me habita.

  El divendres a la vesprada, la fira rebrà la visita dels personatges de la Patrulla Canina perquè els més xicotets puguen fer-se fotos amb ells i el dissabte a les 12 hores es repeteix l'activitat de la trobada de clubs de lectura amb l'escriptora Alicia Giménez Bartlett, premi Nadal 2011 i Premi Planeta 2015, creadora del personatge de la inspectora Petra Delicado, que estarà parlant sobre la seua obra en una activitat molt dirigida a aquests clubs, però que està oberta a tots els públics. A més, a les 16.30 hores, el duo còmic Machirulos oferirà l'espectacle Apocalipsi.s Així mateix, una activitat infantil a les 17 hores amb un taller científic i berenar, que tindrà un preu de 3 euros i per al qual es pot apuntar a la Bocatería El Cantó o a la Cafeteria Chaplin. El dissabte també s'efectuaran tres presentacions més, a les 19 hores Penumbras, donde duermen las pesadillas, de Javier García amb Israel Quevedo i José Sánchis, que també presentaran Mar de cuervos. A més, de 18 a 20 hores hi haurà una signatura d'exemplars del llibre editat pel consistori Lo que fue de ellas. Historias de mujeres de Onda en la postguerra d'Amelia Rosado.

  El diumenge al matí, el local d’Hosturionda que se situarà a la fira participarà en la Ruta del Vermut i hi haurà música en directe, i a la vesprada, a les 19 hores, hi haurà un contacontes de la Historia Inteminable, en commemoració del 40 aniversari i la presentació d'un altre llibre editat per l'Ajuntament d'Onda, 50 años de historia de Onda vividos por la peña Vagabundos.

  Pastor conclou convidant “a totes les persones d'Onda i localitats pròximes al fet que participen en aquesta extensa programació i vull agrair la implicació dels locals i empreses que s'han bolcat en la fira, així com al personal de Biblioteques que han posat molt d'esforç i dedicació perquè aquesta Fira del Llibre siga tot un èxit”.

  Pujar