elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda presenta ‘Conèixer per a conservar’ amb la finalitat d'avançar mediambientalment

Onda presenta ‘Conèixer per a conservar’ amb la finalitat d'avançar mediambientalment

    L'Ajuntament d'Onda ha presentat hui la campanya mediambiental ‘Conèixer per a conservar’ que englobarà diverses accions per a millorar l'entorn natural de la localitat. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Ángel Badenas, ha explicat que “aquesta iniciativa  té tres línies d'actuació bàsiques que s'aniran augmentant segons les necessitats del consistori. En aquest cas, atès que és una campanya educativa, ens hem reunit amb la direcció dels centres locals als quals hem traslladat el nostre agraïment per la col·laboració que vam mantindre durant el 2018, que va provocar que el projecte ‘Onda néta és cosa de totes i tots’ collira un gran èxit de participació. Cal destacar que el que anava a ser una campanya modesta, va acabar creixent molt gràcies a les aportacions que rebem dels propis col·legis onders. Des de l'equip de govern, que dirigeix l'alcalde Ximo Huguet, tenim molt clar que cal continuar treballant en la línia de l'educació i la conscienciació, volem potenciar el ric patrimoni natural i cultural que té Onda i l'hem de fer entre tots, perquè es cuida més allò que es vol i es coneix”.

    Així, una de les línies buscarà continuar amb aquesta implicació dels centres educatius, però, en aquest cas, en la fase de Secundària amb accions que milloren l'estat de la localitat. D'altra banda, segons ha comentat Badenas, “mantindrem la col·laboració amb el Grup Au perquè es puga obrir el Toll d’Ascla durant 20 diumenges a l'any i que aquest col·lectiu duga a terme una sèrie d'explicacions per a les persones interessades a conèixer aquesta zona tan emblemàtica” i ha afegit que “volem que al costat de l'entorn del Salvador es convertisquen en Paratges Naturals Municipals perquè tinguen una protecció especial. A més, no ens volem quedar ací i hem contactat amb la Generalitat perquè duga a terme una sèrie d'iniciatives que potencien aquest entorn”.

    Finalment, la campanya mediambiental i educativa ‘Conèixer per a conservar’ implementarà accions en col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient “per a posar en valor nostre ric patrimoni natural. Així, en la línia del Pla Local de Protecció davant Incendis es desenvoluparan plans d'autoprotecció de zones urbanes en el límit de la zona forestal. En aquests quasi quatre anys, hem realitzat la rehabilitació forestal de Sant Francesc-La Murtera i estem finalitzant la zona de Sonella o Montí Merlota. Aquests treballs han sigut realitzats per les brigades posades en marxa des de la direcció general d'Emergències de la GV. El departament preveu avançar tota la documentació perquè aquestes brigades puguen actuar en altres zones com per exemple en Beniparell. Cal destacar que la capacitat de tindre tots els tràmits necessaris per als permisos possibiliten que aquestes brigades actuen a Onda a cost zero per al Pressupost Municipal”.

    Pujar