elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda Medieval: el programa d'activitats al Castell de les 300 torres què torna als seus inicis

Onda Medieval: el programa d'activitats al Castell de les 300 torres què torna als seus inicis
  • L'Ajuntament ha programat del 6 al 8 d'agost més de vint activitats segures per a fomentar el turisme de proximitat

Onda torna a l'època medieval i el Castell de les 300 torres serà el lloc triat per a la vintena d'activitats que ha programat l'Ajuntament del 6 al 8 d'agost, entre ls que destaquen espectacles infantils, recreacions històriques i actuacions circenses ambientades en l'època medieval.

A l'activitat cultural se suma la gastronòmica amb menús temàtics. Els restaurants d'aquesta localitat castellonenca, pertanyents a l'associació HosturiOnda, han elaborat menús especials per a oferir als visitants durant el cap de setmana.

En la web www.ondaturismo.es, tots els còctels i menús de l'edat mitjana més especials, en els locals més pròxims al centre històric d'Onda perquè visitar aquesta localitat siga reviure el passat més esplendorós. I per a això, l'Ajuntament ha decorat els carrers del centre històric i l'emblemàtica Font de Dins per a sumar atractiu a la ciutat durant aquest cap de setmana.

El divendres 6 d'agost a les 18 hores s'obrirà el recinte al públic i, tot seguit, tindran lloc dos teatres de marionetes infantils. A les 19.30 hores se celebrarà l'acte inaugural amb una recreació històrica de la donació del castell d'Onda a Jaume I com a dot de les seues noces amb Na Violant d’Hongria. Dos teatres més de marionetes i un espectacle circense nocturn, a les 22.30 hores, tancaran la primera jornada.

El dissabte i diumenge tornarà a obrir les seues portes el castell a partir de migdia amb més activitats infantils, teatres de marionetes i espectacles circenses que es prolongaran fins a la mitjanit. A més, es complementarà la programació amb exhibicions i vol d'ocells rapaços, una exposició de vestits de Na Violant i Jaume I i, per als més xicotets, s'habilitarà un servei de ludoteca amb jocs tradicionals. L'entrada serà gratuïta encara que es controlarà l'aforament tant del recinte emmurallat com dels diferents esdeveniments.

Onda Medieval forma part de la programació de la campanya ‘Un estiu al castell’, que s'allargarà fins al 18 de setembre i que comprèn més de 20 esdeveniments com les visites teatralitzades pel castell, la ruta poètica Ibn Al-Abbar, els concerts International Rock Covers i de música en valencià Sinergia, el cicle Ple de Titelles, els tallers d'arqueologia en família, contacontes, la gimcana de l'aigua en el Vaig moldre de la Reixa, les visites guiades pel Museu del Taulell o l'activitat nocturna ‘Onda sota les estreles’, a més de moltes més activitats per a tots els públics.

El govern municipal ha adaptat l'esdeveniment a les restriccions per la pandèmia, amb aforament limitat, i vetlarà perquè es garantisca la distància de seguretat entre els visitants i l'ús obligat de la màscara. A més, s'habilitaran diferents zones d'activitats a l'interior de la fortalesa per a evitar aglomeracions.

Pujar