elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda felicita el Nadal amb un emotiu curtmetratge que fomenta l'adopció d'animals de companyia

Onda felicita el Nadal amb un emotiu curtmetratge que fomenta l'adopció d'animals de companyia
Onda felicita el Nadal amb un emotiu curtmetratge que fomenta l'adopció d'animals de companyia
  • L'Ajuntament prescindeix del paper i opta pel vídeo per a conscienciar sobre el problema de l'abandó animal per Nadal

  • Ballester: “Aquest vídeo amb missatge positiu és un granet d'arena més que se suma al nostre compromís amb els animals”

Els millors amics no es compren’, aquest és el missatge que tanca la felicitació nadalenca de l'Ajuntament d'Onda per a enguany, que ha optat per canviar la tradicional postal en paper per un emotiu curtmetratge que fomenta l'adopció d'animals de companyia i no la compra.

Aquesta original iniciativa s'emmarca en el compromís de l'equip de Govern pel sacrifici zero d'animals de companyia a Onda, i que acompanya a altres accions com la campanya de #OndaAdopta que ha posat en marxa durant aquesta setmana pels carrers i comerços de la localitat. Així, s'han instal·lat siluetes de gossos de cartó amb un codi QR que dirigeix al ciutadà a una plataforma on es pugen les fotos i fitxes dels gossos que busquen una llar, amb la finalitat d'evitar ser sacrificats.

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha destacat que “amb aquest vídeo intentem traslladar un missatge positiu a la ciutadania en relació a un tema que ens preocupa com és l'abandó d'animals de companyia i el foment de l'adopció en comptes de la compra. És un granet d'arena més que se suma al nostre compromís amb els amics de quatre potes”. A més, la primera edil també ha posat l'accent que amb aquest format es prescindeix de les postals en paper, estalviant costos i impacte mediambiental.

Emotiva història

En la història, Alberto, un xiquet ondense de 8 anys, ix tots els dies de la seua casa camine al col·legi acompanyat del seu pare i es troba amb una gossa abandonada al carrer. Dia a dia es fixa en ell i en la seua tristesa. A l'hora d'escriure la carta als Reis Mags, no demana res per a ell, només que l'ajuden a trobar una llar per a la seua amiga Lola, nom amb el qual ha batejat a la gossa. El dia de Reyes, es troba el seu regal en l'arbre de Nadal i, en obrir-lo, descobreix un collaret amb una placa gravada on posa Lola. A l'instant, toquen al timbre i apareix una xica de l'associació Segona Oportunitat d'Onda, que es dedica a buscar llars d'acolliment per a animals abandonats, amb Lola.

Un pla del xiquet i la gossa jugant, felices, tanca la història. El vídeo ha comptat amb la col·laboració de l'associació Segona Oportunitat d'Onda i la protectora d'animals Corralet. A partir de hui, es distribuirà per les xarxes socials i web de l'Ajuntament així com per les diferents televisions.

Pujar