10 d’agost de 2020 10/8/20

Onda exporta el model d'Oficina de Rehabilitació a l'Ajuntament de Villena

Onda exporta el model d'Oficina de Rehabilitació a l'Ajuntament de Villena - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Onda exporta el model d'Oficina de Rehabilitació a l'Ajuntament de Villena - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Onda se situa com un referent en les ajudes a la rehabilitació. Per aquest motiu, representants de l'Ajuntament de Villena han visitat la localitat per a conéixer de primera mà el funcionament de l'Oficina Municipal d'Impuls a la Rehabilitació (OMIR) amb la finalitat d'implantar-la en el municipi alacantí. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, que ha acompanyat a la delegació de Villena encapçalada per la regidora d'Urbanisme, María Catalina Hernández, al costat de la seua homònima a Onda, Marta Piquer, el tècnic responsable de l’OMIR i el director de Patrimoni del consistori, ha destacat que “aquest municipi no és el primer que s'interessa i importa aquesta iniciativa que vam posar en marxa en l'inici de la legislatura per a fomentar la rehabilitació d'habitatges com a element dinamitzador de l'economia local i que va acompanyat per una línia de subvencions de fins a 5.000 euros per a dur a terme millores en habitatges amb més de 15 anys d'antiguitat. Cal recordar que la majoria de les obres que s'han desenvolupat gràcies a les ajudes que concedeix l'Ajuntament, ja siguen municipals o de l'Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRU) que procedeixen del consistori, la Generalitat i el Ministeri, s'han dut a terme per constructors onders, amb els beneficis que això suposa també per a l'ocupació”.

  L’OMIR ha registrat entre 2017 i 2018 més de 600 visites de persones interessades en alguna de les subvencions que s'ofereixen per a la rehabilitació d'habitatges. A més, des de la seua posada en marxa en 2016 s'han tramitat més de 150 expedients que han significat més de 900.000 euros en ajudes i més de 2,3 milions d'euros en obres executades. “Son unes xifres molt positives per a un servei que vam posar en marxa fa tres anys i que ha vingut acompanyada de dotacions econòmiques i gestions per a aconseguir ajudes d'altres administracions, com les del projecte ARRU, que podrien destinar més de 3 milions d'euros en subvencions per a canviar la fisonomia del centre històric d'Onda. Amb accions com aquestes volem, a més de potenciar l'economia, mantindre les condicions òptimes de seguretat i salubritat a la nostra ciutat, ja que els immobles antics poden suposar algun conflicte en aquest aspecte”, ha assenyalat Huguet.

  L'alcalde ha conclòs dient que, “des de l'inici de legislatura, aquest equip de govern ha tingut molt clar que cal treballar perquè cada veí tinga les seues oportunitats, per això vam posar en marxa l’OMIR, que està collint molt bons resultats. Des de l'equip de govern tenim molt clar que hem d'impulsar obres útils i reals, sempre buscant l'augment de la qualitat de vida de la ciutadania”.

  Pujar