elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda engega el ‘Projecte Abella’

Onda engega el ‘Projecte Abella’ - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Onda engega el ‘Projecte Abella’ - (foto 2)
  Onda engega el ‘Projecte Abella’ - (foto 3)

  El tinent d'alcalde de Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Onda, Ángel Badenas, ha presentat aquest matí el ‘Projecte Abella: Conèixer per a protegir’, una campanya de conscienciació i sensibilització en el medi rural sobre la importància de protegir a aquests insectes. En la roda de premsa ha estat present el portaveu d'Onda Sí Se Puede, Manuel Escrig, qui va proposar la iniciativa, i Begoña Antequera, presidenta de la Cooperativa Hort del Manyano, entitat encarregada de la difusió d'aquesta campanya i l'organització de l'esdeveniment principal.

  El tinent d'alcalde Ángel Badenas ha comentat que un dels objectius d'aquest equip de govern és “divulgar la gran riquesa natural que podem trobar en el nostre terme municipal i aconseguir entre tots i totes una ciutat més sostenible i que respecte el medi ambient”. Les abelles, que estan desapareixent a un ritme alarmant segons l'ONU, són l'espècie més valuosa del planeta. Del seu treball de pol·linització depenen 250.000 espècies de plantes, moltes crucials per a la pràctica de l'agricultura. Una de les causes de la desaparició d'aquests insectes, és la utilització de pesticides en l'època de floració. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament es desenvolupa aquesta acció, que principalment està dirigida a  sensibilitzar i informar els agricultors i agricultores del municipi de la necessitat de no usar productes fitosanitaris que puguen danyar les abelles.

  A més del repartiment de fullets informatius que inclouen un decàleg amb les possibles accions que es poden realitzar per a protegir a les abelles, el pròxim 6 de maig l'Ajuntament organitza una jornada oberta a la ciutadania. El Museu del Taulell acollirà durant tot el dia una trobada amb destacats professionals d'aquest sector. Aquelles persones interessades a acudir a la jornada  hauran de confirmar la seva assistència a través del telèfon 664720092 o al mail  hortdelmanyano@gmail.com.

  Finalment, Badenas ha recordat que aquesta campanya se suma a altres de conscienciació que es realitzen des de la regidoria de Sostenibilitat com són la Campanya de reciclatge o del nou  servei de recollida de matèria orgànica. “D'aquesta manera, des de l'Ajuntament reforcem el nostre compromís amb el medi ambient, acostem a la ciutadania les ferramentes per a protegir-ho i informem als veïns del municipi per a ajudar-los a comprendre el problema”, ha conclòs el tinent d'alcalde de Sostenibilitat.

  Pujar