elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda i Ecologistas en Acción lideren la protecció de les abelles

Onda i Ecologistas en Acción lideren la protecció de les abelles
  MÉS FOTOS
  Onda i Ecologistas en Acción lideren la protecció de les abelles - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Onda organitza les terceres jornades del Projecte Abella per a tractar de conscienciar sobre la importància de les abelles en el medi ambient. Ángel Badenas, tinent d'alcalde de Sostenibilitat, al costat de Manuel Escrig, el portaveu d'Onda Sí Se Puede, han presentat aquesta campanya que tindrà lloc el pròxim 4 de maig a l'espai Onda Natura del Molí de la Reixa, on apicultors i experts tractaran sobre el tema i buscaran conscienciar i sensibilitzar sobre la importància de protegir les abelles en el medi rural. Badenas indica que “és important dur a terme projectes com aquest, ja que estem parlant d'un problema que afectarà gran part de la població si no comencem a posar solució. Des del consistori, hem oferit sempre tot el suport al Projecte Abella perquè volem tindre una ciutat més sostenible i respectuosa amb l'entorn, una prioritat en la qual l'equip de govern que dirigeix l'alcalde  Ximo Huguet, hem treballat de forma transversal en tota aquesta legislatura”.

  La jornada començarà a les 10.30 hores i comptarà amb quatre xarrades que tindran una durada entre 30 i 40 minuts cadascuna. Carlos Muñoz, apicultor professional, obrirà el matí amb la xarrada ‘Panorama general apicultura’; seguit de Sara Acuña, també apicultora i membre d'Ecologistas en Acción, amb ‘Proyecto etiquetado claro (de la miel)’, Koldo Hernández, portaveu de la campanya de contaminants químics d'Ecologistas en acción, amb la ponència ‘Una posible respuesta al armageddon apícola: el uso de pesticidas’; i tancarà la jornada Sara Acuña que tractarà l‘Apicultura sostenible, un gran reto para el siglo XXI’. 

  Manuel Escrig, explica que “ens preocupa molt aquest tema perquè el 75% dels cultius del món depenen de la pol·linització de les abelles i altres insectes i aquests insectes estan desapareixent des de 1999. Actualment, estan morint una mitjana de 30% i a vegades un 80% de les abelles de cada colònia”. Per la seua part Ángel Badenas, assenyala que “aquestes jornades són molt interessants perquè parlen de la necessitat de contribuir al fet que no desaparega l'apicultura. A més, la mel valenciana és la millor que hi ha en el mercat i hem de defensar-la entre tots, per això és important donar suport a aquesta campanya i durant les conferències es tractarà un tema tan crucial com l'etiquetatge d'aquest producte”.

  Pujar