8 de desembre de 2019 8/12/19

Onda rep al director general d'Agricultura i li trasllada les problemàtiques del camp local

Onda rep al director general d'Agricultura i li trasllada les problemàtiques del camp local - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Onda rep al director general d'Agricultura i li trasllada les problemàtiques del camp local - (foto 2)

  El director general d'Agricultura de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Rogelio Llanes, ha visitat Onda per a conéixer les problemàtiques del camp a la localitat. El tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Territori i Sostenibilitat, Ángel Badenas, ha acompanyat al dirigent autonòmic en la seua visita i li ha facilitat informació de primera mà sobre la situació. "Li hem fet veure que Onda té un terme municipal molt ampli amb una xarxa de camins rurals de titularitat municipal que estan en bastant bon estat de conservació gràcies als més de 750.000 euros que s'han invertit durant aquesta legislatura. Sabem que aquestes vies tenen un tractament especial per les circumstàncies en les quals es troben i pel trànsit que suporten, però dins de les possibilitats del consistori, hem fet un esforç per millorar-les", indica Badenas.

  Així mateix, el tinent d'alcalde ha traslladat a Llanes que a Onda existeixen 56 vies pecuàries que són de titularitat autonòmica i que han estat "abandonades durant molts anys per l'administració competent. Ha sigut gràcies a la gestió que hem dut a terme des de l'equip de govern que dirigeix l'alcalde, Ximo Huguet, i al fet que hem assumit el seu manteniment amb recursos propis que presenten un millor estat, encara que segueix sense ser l'òptim, tal i com ha pogut comprovar hoy Llanes. Per exemple, el camí Betxí ha suposat una inversió de 100.000 euros de tots els onders que hauria d'haver assumit la Generalitat des de fa anys, però no podíem aguantar més aquesta situació i el consistori va haver d'actuar".

  D'altra banda, el director general ha comprovat com Onda disposa d'una superfície cultivada molt important, majoritàriament de productes citrícoles, per la qual cosa s'ha traslladat la necessitat de fer sentir la veu dels agricultors locals a Europa i donar suport a un sector tradicional que ocupa a un bon número d'onders que estan veient com la Unió Europea negocia amb tercers que incompleixen sistemàticament la seguretat fitosanitària deixant entrar taronges de qualitat qüestionable sense imposar tots el controles que s'exigeix al producte valencià, tal com es va comprovar en les mobilitzacions d'aquesta setmana.
  Badenas, també ha explicat el treball de l'Ajuntament d'Onda per a fomentar l'emprendurisme del sector agrícola "sobretot en la línia de l'agricultura ecològica. Tant és així que en aquests dies ha finalitzat un Taller d'Ocupació d'aquesta temàtica que ha format a 10 persones durant un any" i ha conclòs dient que "una altra de les qüestions que hem tractat ha sigut la d'afavorir una línia d'ajudes per a productors de KM 0 que potencie la iniciativa posada en marxa des del Pacte per l'Ocupació de la Ceràmica, amb seu a Onda i presidit per l'alcalde Ximo Huguet. Hem comentat la necessitat de crear una comercialització directa del productor garantint la seguretat alimentària i alhora recuperant productes autòctons amb llavors de l'IVIA".

  ocultar
  Onda rep al director general d'Agricultura i li trasllada les problemàtiques del camp local
  Pujar