Castellano

Onda consolida la seua expansió en multiplicar per deu els ingressos per obres i noves llicències

Onda consolida la seua expansió en multiplicar per deu els ingressos per obres i noves llicències
  • Importants multinacionals del sector farmacèutic, logístic i ceràmic s'han instal·lat en aquesta localitat castellonenca

Onda s'ha convertit, amb l'arribada d'Amazon que està construint un mega centre logístic, en el lloc predilecte per grans empreses internacionals. El projecte Onda Logístic ha atret, a més del gegant americà, a empreses del sector farmacèutic i ceràmic.

Els avantatges fiscals que ofereix l'Ajuntament que dirigeix l'alcaldessa Carmina Ballester estan atraient inversió, tant és així que la localitat ha consolidat la seua expansió i ha multiplicat per deu els ingressos per obres i noves llicències. 

Així, mentre en 2017 els ingressos per obres majors, llicències d'edificació, demolicions i activitat ambiental van ser de 4,87 milions d'euros, en 2020 aquesta xifra va superar els 48,7 milions d'euros amb 16 obres majors, 17 llicències d'activitat, 3 demolicions i 2 noves activitats ambientals.

Durant el passat 2021, la localitat va concedir 23 llicències d'edificació, la xifra més elevada dels últims cinc anys, sent el 2018 la menor de totes amb tot just 7 llicències concedides.

Destaca d'aquestes llicències que una desena són per a construcció de noves naus, unes altres per a ampliar les ja existents, edificis d'oficines. 

I és que el pla d'acció ‘Onda Logistic’, que va sorgir en 2019 amb el propòsit de dinamitzar les àrees industrials, potenciar la competitivitat empresarial i fomentar les ocupacions de qualitat, està obtenint importants resultats i atraient capital inversor. Algunes de les llicències sol·licitades provenen d'empreses ja assentades a Onda que busquen ampliar les seues instal·lacions i millorar-les, encara que unes altres provenen  d'importants marques del sector farmacèutic o de la logística que han triat Onda per a instal·lar el seu negoci.

Quins avantatges fiscals ofereix Onda?

Una de les raons que motiva la inversió a Onda són els avantatges fiscals que ofereix el consistori, les quals permeten a aquestes empreses estalviar-se prop d'un milió d'euros en bonificar l'Ajuntament el 50% de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), a més de poder beneficiar-se d'altres importants descomptes en taxes i impostos.

Carmina Ballester: “Onda és el lloc ideal per a viure i per a instal·lar un negoci”

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha manifestat que “Onda és el lloc ideal, tant per a viure, com per a instal·lar un negoci. Ens trobem en una ubicació estratègica, el nostre àrea industrial és la més gran de la província i compta amb un teixit empresarial fort. A més, posem al servei de les empreses serveis d'assessorament, així com importants incentius fiscals. Per això, no és casualitat que les empreses ens trien, perquè invertir a Onda és invertir en competitivitat, estabilitat i qualitat del servei”.

Importants inversions

En paral·lel, l'Ajuntament d'Onda està realitzant importants inversions al parc industrial amb l'objectiu de millorar l'àrea i revaloritzar-la. Amb aquest propòsit l'Ajuntament ha destinat 1,9 milions d'euros a actuacions de millora com la implantació de fibra òptica, control de trànsit a través de càmeres connectades a la Policia Local, instal·lació de 1.079 lluminàries LED, instal·lació de més de 100 hidrants, millora i ampliació de zones verdes i senyalització i pintura, entre altres.

 

Pujar