elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda comença el dia amb uns ‘misteriosos’ dispositius

Onda comença el dia amb uns ‘misteriosos’ dispositius
  • L'Ajuntament ha instal·lat sensors i càmeres per a definir el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

MÉS FOTOS
Onda comença el dia amb uns ‘misteriosos’ dispositius - (foto 2)

Onda ha començat el dia aquest matí amb uns ‘misteriosos’ dispositius als seus carrers. No són radars, com ha informat l'Ajuntament a través de la seua pàgina de Facebook.

Es tracta d'uns sensors i càmeres per a definir el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que definirà les noves formes de desplaçament sobre la base de l'accessibilitat, la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida.

Per a això, en primer lloc l'Ajuntament ha iniciat un estudi del trànsit en el nucli urbà, mitjançant la instal·lació de diversos sensors i càmeres intel·ligents, per a analitzar el volum i tipus de vehicles que transiten per les principals vies de la ciutat, a més de definir el mapa de moviments.

Un altre punt important que es tindrà en compte en la redacció del nou pla són les aportacions dels ciutadans i usuaris de les vies per a millorar la mobilitat. Per això, s'ha posat en marxa un procés de participació ciutadana amb l'objectiu de realitzar un diagnòstic de la situació actual i consultar, a través de tallers participatius, enquestes i bústia de suggeriments, a tots els agents implicats com són vianants, comerciants, taxistes, ciclistes, associacions de veïns, transportistes, associacions de discapacitats, policia, polítics i tècnics municipals. El primer taller tindrà lloc el pròxim 2 de juny a la vesprada en La Cassola.

Des del consistori també s'ha habilitat el correu electrònic pmus@onda.es i la web participacio.onda.es/pmus per a informar la ciutadania de tot el procés, a més de llançar una campanya informativa.

Menys contaminació

L'objectiu final és reduir l'ús del cotxe dins d'Onda, la qual cosa comportarà la disminució de nivells de soroll, contaminació atmosfèrica, accidents i consum d'energies no renovables; millorar l'accessibilitat als carrers i places; recuperar espai públic per al veí; i millorar la qualitat mediambiental i salut dels ciutadans. Per a això es consensuaran accions a curt, mitjà i llarg termini, fins a vuit anys vista.

Sobre aquest tema, el regidor d'Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha manifestat que “entre tots farem una ciutat més accessible, sostenible i oberta a totes les maneres de transport. Per això convidem a tots els veïns i associacions a aportar idees i suggeriments per a la nova ciutat que volem deixar a les pròximes generacions”.

Aposta per la participació

En paral·lel, cal recordar que durant l'últim any l'Ajuntament d'Onda ha dut a terme altres processos participatius per a tirar avant projectes com el pla d'acció Onda 2030, el pla local de gestió de residus, la campanya ‘Onda barri a barri’ o els pressupostos generals, on es van incloure més de cent propostes veïnals.

Pujar