elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda aprova les bases per a les ajudes de rehabilitació en aquest 2019

Onda aprova les bases per a les ajudes de rehabilitació en aquest 2019
  MÉS FOTOS
  Onda aprova les bases per a les ajudes de rehabilitació en aquest 2019 - (foto 2)
  Onda aprova les bases per a les ajudes de rehabilitació en aquest 2019 - (foto 3)

  L'Ajuntament d'Onda ha publicat les bases per a les ajudes de l'Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRU) de la localitat. El programa, les inversions del qual estan subvencionades per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, el Ministeri de Foment i l'Ajuntament, pot arribar a suposar una inversió de 3,5 milions d'euros a Onda. L'alcalde de la localitat, Ximo Huguet, ha ressaltat que “fins a novembre del 2018 s'han iniciat 14 expedients que han suposat una inversió de prop de 600.000 euros. D'aquestes obres, el 80% han sigut executades per empreses d'Onda i el 80% dels projectes tècnics també els han desenvolupats professionals facultatius de la localitat. Aquesta ha sigut una aposta del nostre equip de govern que es va iniciar amb la legislatura i amb la creació de l'Oficina Municipal d'Impuls a la Rehabilitació, que està funcionant molt bé i col·laborant amb els beneficiaris d'aquestes ajudes de l’ARRU per a resoldre tot tipus de dubtes i seguir els tràmits que s'han de dur a terme perquè sabem de la importància de la rehabilitació d'habitatges per a l'economia local”.

  L'alcalde ha recordat que “resten 1,2 milions per a aquesta tercera convocatòria, per això volem animar als onders que puguen veure's beneficiats per un projecte d'aquest tipus que s'acullen a aquestes ajudes per a poder aprofitar al màxim unes ajudes que poden aconseguir fins als 3,5 milions d'euros en la nostra localitat. Amb això, volem renovar la part més antiga de la localitat, però també, com hem comentat, aprofitar per a impulsar l'economia local vist el bon nombre de signatures onderes que han participat en les dos anteriors convocatòries”.

  L'alcalde ha explicat que “volem construir Onda entre totes i tots i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, mantenint el seu entorn en bones condicions. Les rehabilitacions són essencials per a abordar les desigualtats socials i amb aquestes ajudes es podran posar en marxa un bon nombre d'obres sense un gran cost per als propietaris. Així mateix, l'aposta per la regeneració dels habitatges, per a la seua modernització i millora mediambiental, suposa també un impuls a la seguretat de la ciutadania, ja que se solucionen molts problemes de salubritat”.

  Pujar