elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Multitud d'onders participen en els actes programats per a celebrar el 9 d'Octubre

Multitud d'onders participen en els actes programats per a celebrar el 9 d'Octubre
  MÉS FOTOS
  Multitud d'onders participen en els actes programats per a celebrar el 9 d'Octubre - (foto 2)
  Multitud d'onders participen en els actes programats per a celebrar el 9 d'Octubre - (foto 3)
  Multitud d'onders participen en els actes programats per a celebrar el 9 d'Octubre - (foto 4)
  Multitud d'onders participen en els actes programats per a celebrar el 9 d'Octubre - (foto 5)

  Els veïns d'Onda han eixit al carrer per a celebrar la festa del 9 d'Octubre. Durant tota la setmana, han participat en les diverses activitats que l'Ajuntament ha programat per a commemorar aquesta data tan assenyalada per a tots els valencians i valencianes.

  Aquesta vesprada, davant del pavelló Víctor Cabedo, s'ha viscut la gran festa, en la qual veïns de totes les edats han pogut gaudir dels 'Tallers de muixerangues de Xàtiva i de Vinaròs'; de música, a càrrec del grup de ‘Tabal i dolçaina d'Onda'; de ball, pel grup Folklòric d'Onda; de ‘gegants i cabuts’, a càrrec de la ‘Colla Gegantera d’Onda’; i ‘correllengua’ amb lectura de Manifest i amb la col·laboració d'Acció Cultural. A més, s'han realitzat diversos jocs molt divertits. A açò li segueix aquesta nit el ‘Sopar de germanor’, amenitzat pel grup ‘Els Ravalers’.

  Encara que avui s'ha viscut a Onda la festa gran, amb la celebració de múltiples activitats, la programació va arrancar el dia 2 d'octubre amb els concursos de ‘botifarra’ i del popular joc de cartes de la ‘Fallera Calavera’, que va comptar amb una gran participació.

  A més, als col·legis de la localitat, per al segon cicle de Primària, s'ha narrat aquests dies la història de Jaume I fins a arribar a l'episodi de la conquesta de València, el 9 d’octubre de 1.238.

  El dijous es va projectar el documental ‘Puchol 2.0’, que versava sobre un dels millors jugadors de pilota valenciana del nostre temps i que va finalitzar amb una taula redona sobre el futur de l'esport autòcton valencià.

  El divendres va tindre lloc la presentació del llibre ‘El dit sobre el mapa’, de Daniel P. Grau. A aquest acte, al qual van acudir unes 50 persones, va servir per a reconèixer la vàlua intel·lectual, la producció literària i el llegat cívic i polític de Joan Fuster, tant des del punt de vista institucional com des del personal, de la millor de les maneres possibles: llegint els seus llibres. Aqueix mateix dia, la Sala de la Cassolla també es va omplir amb multitud de veïns que van presenciar el concert ‘Sis veus per al poeta’.

  El matí del dissabte, es duia a terme una visita guiada, gratuïta, amb la qual més de 100 persones van poder conèixer més sobre la 'Història de la Carta Pobla d'Onda’, que va comptar amb la col·laboració de Vicent García Edo.

  La variada programació que l'Ajuntament ha planificat per a commemorar el 9 d'Octubre conclourà demà a Onda amb una tradicional partida de pilota valenciana, organitzada pel club 'Pilotari', que es disputarà a les 9.00 hores al carrer Sant Miquel. 

  Pujar