elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Onda i Foment invertiran 300.000 euros per a recuperar més patrimoni històric al castell

L'Ajuntament d'Onda i Foment invertiran 300.000 euros per a recuperar més patrimoni històric al castell
  • El govern municipal tramita la subvenció del 1,5% cultural del Govern d'Espanya per a intervenir en el Palau Taifa

L'Ajuntament d'Onda segueix avant amb la seua aposta de consolidar la ciutat com a referent turístic de la Comunitat Valenciana i continua invertint a posar en valor els seus recursos. En aquesta ocasió, s'invertiran més de 300.000 euros a recuperar i posar en valor la zona nord del Palau Taifa del castell. Aquesta actuació serà co-finançada al 50% entre el govern municipal i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través de la subvenció del 1,5% cultural concedida a l'Ajuntament i que s'aprovarà demà en Junta de Govern.

D'aquesta manera, s'actuarà en l'espai ja excavat durant els treballs realitzats en 2010 i que van traure a la llum la composició de les edificacions que conformaven aquesta alcazaba durant l'època islàmica. L'objectiu és recuperar i conservar noves parts d'aquesta fortalesa catalogada Patrimoni Històric Espanyol i Bé d'Interès Cultural.

Cal recordar que durant aquest any el castell de les 300 torres s'ha convertit en la primera fortalesa accessible de la província de Castelló gràcies a les últimes actuacions del consistori, amb la finalitat d'obrir l'espai a les persones amb mobilitat reduïda o diversitat funcional.

Sobre aquest tema, la regidora de Promoció Econòmica, Maria Baila, ha exposat que “des de l'equip de govern continuem treballant per consolidar el nostre castell com a recurs cultural i turístic de primer nivell en la Comunitat. Volem consolidar Onda com a destinació per a sumar noves oportunitats econòmiques, i això passa per millorar les nostres infraestructures i la qualitat de l'oferta”.

Malgrat la pandèmia per coronavirus, es preveu que el castell d'Onda mantinga el nombre de visitants respecte a l'any passat, entorn dels 40.000, i fins i tot ha incrementat la xifra de turistes durant el mes d'agost, amb 4.000 persones. Aquest èxit es deu a l'ambiciosa campanya de promoció que ha dut a terme l'Ajuntament d'Onda en tota la Comunitat Valenciana per posicionar la ciutat com a destinació de proximitat. A més, s'han reforçat durant aquest any les visites guiades, amb un total de 89 esdeveniments que han reunit 800 persones, així com activitats especials com les visites teatralitzades o la completa programació de música, teatre i espectacles de la campanya ‘Un estiu al castell’.

Nous recursos turístics

Aquest positiu balanç també coincideix amb l'increment de recursos turístics que ofereix Onda, sumant el Centre d'Interpretació Vaig moldre de la Reixa – Onda Natura als altres enclavaments com són el castell de les 300 torres i el nucli històric, el Museu del Taulell Manolo Safont, l'embassament del Sichar, la Cova de l’Algepsar, l'ermitorio d'El Salvador, la Serra Espadà o el Museu del Carmen, a més de la variada oferta gastronòmica i comercial que ofereix la ciutat.

Pujar