elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La cultura copa la programació d'Onda per a les pròximes setmanes

La cultura copa la programació d'Onda per a les pròximes setmanes

  Artistes de talla de María León, Antonia Sant Joan o José Luis Perales faran parada pròximament en els escenaris d'Onda per oferir als locals i visitants diferents propostes amb les que gaudir de el temps lliure en clau cultural.

  I és que, des de l'Ajuntament d'Onda s'ha elaborat una àmplia programació d'actes per a les pròximes setmanes entre els quals s'han inclòs ofertes de teatre, humor i concerts que s'aniran desenvolupant en diferents punts del municipi.

  El Teatre Mònaco serà el gran escenari per a gran part les pròximes cites, però també ho seran llocs com la Casa de la Cultura, al Recinte Multiusos, o la Casola. "Estem treballant per convertir Onda en capital cultural de la província, portant el millor teatre, el millor humor, les millors exposicions i els millors concerts" assenyala l'alcaldessa Carmina Ballester.

  Oferta Teatral

  L'oferta teatral a Onda tindrà dos grans cites, totes dues amb actors de primer nivell sobre les taules de Teatre Mònaco. La primera serà el proper 14 de març de la mà d'Antonia San Juan i la segona el 18 d'abril al costat de María Lleó.

  "La meva lluita", és la proposta amb la qual s'inaugurarà la programació teatral d'Onda. Una divertidíssima obra dirigida per la pròpia Antonia San Juan i amb textos de Félix Sabroso, Arthur Kopit i Pedro Almodóvar, entre d'altres. La cita serà aquest dissabte 14 de març a les 22.30 hores al Teatre Mònaco.

  Tot aquell que s'anime a acudir a el teatre, podrà veure a l'actriu en la pell de 15 personatges totalment dispars: una excèntrica vídua amant dels ocells, una surrealista top model, una dona maquiavèl·lica i desconcertant que mata la seva germana bessona, un presentadora de televisió sense escrúpols, un graciosíssima cambrera dotada d'una memòria descomunal, entre d'altres registres.

  Poc més d'un mes després, les taules de l'Mònaco reben a María León Críspulo Cabezas, Mari Paz Sayago, Lucía Espín i Diego Garrido, amb l'obra 'La Passió de Yerma'. Una proposta en què l'elenc presenta una adaptació contemporània de l'obra de Federico García Lorca, en la qual es tracten els conflictes entre desig i moralitat, maternitat i mort, gènere i poder des de la visió contemporània. La cita tindrà lloc el 18 d'abril a les 22.30 hores.

  Oferta humorística

  Les riallades ompliran el pati de butaques de l'emblemàtic teatre d'Onda fins a principis de maig, gràcies als espectacles de sis grans còmics del nostre país.

  El primer a estrenar-va ser el cantant i ara còmic, El Sevilla, i ara arriba el torn de l'humor sense filtre de Valeria Ros qui interactuarà amb el públic el 27 de març a les 22.30 hores. Ho farà amb un espectacle on es riurà d'ella mateixa a través d'anècdotes sobre viatges, fer-se gran o fins i tot sobre el que implica ser dona i còmica en plena expansió de el moviment feminista.

  Per als més xicotets

  Pensant en els més xicotets, l'Ajuntament d'Onda també ha preparat una programació especial per a ells basada en els clàssics de la literatura però portats a el teatre.

  Entre les propostes, trobem Detectius en Acció (15 de març), El Flautista d'Hamelin (22 de març), la Caputxeta diu prou (19 d'abril), i Peter Pan la Batalla Final (3 de maig).

  Oferta musical

  Com a colofó ​​a aquesta amplia programació, el mític cantautor José Luis Perales actuarà a Onda el proper 27 de juny dins de la gira internacional amb la qual s'acomiada dels escenaris. El concert tindrà lloc al Recinte Multiusos i les entrades ja estan a la venda.

  El mes d'abril per la seva banda, el to humorístic anirà a càrrec de 'Tres calaveres Huecas' representades per Marron, Juan i Damián de l'popular programa de televisió El Hormiguero. Nous monòlegs, projeccions i esquetxos en viu oferiran una nit amb el seu millor material còmic, que es podrà gaudir el 24 d'abril a les 22.30 hores.

  Finalment, la programació humorística la tancarà el 8 de maig a la mateixa hora Jandro amb un xou en què es combinaran la màgia, l'humor i el format musical.

  Pujar