1 de desembre de 2020 1/12/20

PP: “El cuatripartit tanca els horts socials”

PP: “El cuatripartit tanca els horts socials” - (foto 1)

  "El programa d'horts urbans socials a Onda ja ha sigut desmantellat i tancat per la coalició cuatripartita sense oferir cap alternativa a les ONGs, onders en desocupació i jubilats que estaven utilitzant-los des que, en l'anterior legislatura, el govern popular els engegara amb un gran èxit de participació i que va ser seguit per moltes ciutats a Espanya".

  "Ara, que el cuatripartito haja decidit eliminar-ho ha generat el malestar dels onders, que s'han posat en contacte amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana del PP Onda ja que no s'entén per part dels veïns que un programa que funciona i que té una labor social i formativa haja de desaparèixer pel capritx d'alguns", ha explicat la regidora popular Elena Albalat.

  Aquesta aposta era un "generador de noves oportunitats i de progrés" per a Onda. "L'Ajuntament, a través d'un terreny de 7.356,59 metres quadrats, adjudicava les diferents parcel·les de 150 metres cadascuna, i que beneficiava a persones jubilades, a aturats i a ONG's del municipi".

  "Els adjudicataris, a canvi d'un preu simbòlic de 5 euros al mes, tenien cobert el pagament de l'aigua de reg i l'Ajuntament s'encarregava del manteniment de les parcel·les que quedaven lliures. A més, hi havia una formació específica en agricultura ecològica i les ONG usaven les parcel·les per a formar a persones i, a més, es quedaven amb la producció agrícola, igual que la resta d'adjudicataris".

  Fa un any es va anunciar l'engegada d'un hort verd per a estudiants, "però després de l'anunci als mitjans de comunicació no han fet res". I, explica Albalat, "l' única realitat és el tancament d'un programa que funcionava d'una manera eficaç i era una eina valorada per tots els veïns perquè servia per a generar treball i recursos, la qual cosa demostra que amb aquesta coalició a Onda seguim perdent tots els veïns".

  Pujar