elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Continua la vaga indefinida dels transportistes valencians que alcen la veu: “Eixim a pèrdues”

Vaga del transport: Els piquets paralitzen la Comunitat Valenciana
Vaga del transport: Els piquets paralitzen la Comunitat Valenciana
  • Hi ha piquets informatius en tota la Comunitat Valenciana davant un sector que s'asfixia per la pujada del combustible i que reclama millores

MÉS FOTOS
Continua la vaga indefinida dels transportistes valencians que alcen la veu: “Eixim a pèrdues” - (foto 2)

El sector del transport de mercaderies està en vaga indefinida des de les 00.00 hores del passat dilluns 14 de març. Tres dies després de l'atur convocat per la Plataforma per a la defensa del sector del transport en tota Espanya, centenars de transportistes han aparcat els seus camions en la Comunitat Valenciana per a protestar per una situació que els ofega econòmica i laboralment.

I és que “la pujada del preu del gasoil i la gasolina és la punta de l'iceberg” assegura Joaquín Granell, un dels camioners que ha parat el motor i aquests dies participa en els piquets informatius a Onda.

“El sector porta anys cremat, quasi en fallida, amb una precarietat laboral important i amb el conveni congelat des de 2009”, afirma Granell, qui assegura que fa pocs dies va arribar a pagar 2.000 euros per omplir el depòsit del seu camió. “Si pugen el combustible, volem que es repercutisca en el transport perquè siga rendible”, afirmen.

 

“Els autònoms hem parat” perquè “eixim a pèrdues”, assegura Florinela Barbu “però les empreses grans que tenen assalariats els obliguen a eixir, però nosaltres estem lluitant per tots”, per això insisteixen a informar els camioners que continuen circulant diàriament pel baixador de Betxí a Onda “perquè volem que la gent siga solidària amb tots”. “Volem que la gent ens escolte”, afirma.

Malgrat la pluja i a les inclemències del temps, els piquets segueixen en el seu lloc dia rere dia, entregant papers informatius amb les seues reclamacions. “Per a no guanyar, millor parar” és el lema de la plataforma nacional que expliquen els motius per a sumar-se a la vaga indefinida.  

Principals motius de la vaga indefinida

La pujada del preu del combustible ha sigut la gota que ha satisfet el got, però la plataforma nacional en defensa del sector del transport ha elaborat unes exigències per a negociar amb el Govern d'Espanya.

La falta d'interés i compromís per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i a el Ministeri de Treball i Economia Social ha arribat als treballadors i empreses a aparcar els seus camions a l'espera que el Govern atenga les seues reclamacions.

Les principals exigències del sector són no treballar per davall dels costos d'explotació, pagament màxim a 30 dies sense possibilitat de pacte en contra, sol·licitar un conveni nacional perquè no hi haja desigualtats en salaris depenent de l'àrea geogràfica, avançar la jubilació als 60 anys, que es reconeguen com a malalties professionals les derivades de la seua professió igual que els accidents de trànsit, seguretat i vigilància per part de l'Estat en àrees de descans i polígons industrials, espais condicionats per a alimentació i higiene en les zones de càrrega i descàrrega, a més d'eliminar la càrrega i descàrrega per part dels conductors, entre moltes altres reclamacions.

Pujar