elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell incrementa les mesures restrictives a Onda malgrat reduir els contagis a la meitat

Continuen les restriccions anticovid a Onda
Continuen les restriccions anticovid a Onda
  • Carmina Ballester dóna les gràcies als ondenses per ser “un exemple de resiliència i superació”

  • Onda encadena les restriccions sanitàries de la Generalitat per a frenar el coronavirus

Després de quinze dies de restriccions sanitàries a Onda, el municipi castellonenc tenia previst finalitzar avui el període decretat per la Generalitat Valenciana per a intentar frenar el nombre de contagis per corovavirus.

No obstant això, les mesures s'han endurit encara més en aquesta localitat després que el president del Consell, Ximo Puig, anunciara mesures més restrictives per a diversos municipis valencians, entre ells Onda, on segons dades de la conselleria de Sanitat hi ha 51 persones contagiades per covid, això suposa 18 més respecte a l'última actualització.

Pese a l'augment de contagiats, Onda ha aconseguit reduir a la meitat el nombre de persones amb coronavirus. A mitjan octubre, el municipi castellonenc registrava un centenar de contagiats.

Per això, l'alcaldessa de la localitat, Carmina Ballester, ha assegurat que “Onda acatarà, des de la màxima lleialtat institucional, totes les noves mesures restrictives que ens ha imposat la Generalitat Valenciana”.

Per a la primera edil, els ciutadans d'Onda han demostrat “responsabilitat”. “Hem confiat en el comportament dels veïns i les dades així ho avalen”, ha continuat.

Carmina Ballester ha agraït als ondenses el seu “exemple de resiliència i superació” encara que “no ens podem relaxar perquè el camí serà llarg i encara estem lluny de controlar la pandèmia”.

Mesures que entren en vigor a partir de demà

  • L'aforament de les vetles es limita a un terç. Si són a l'aire lliure màxim 25 persones i en espais tancats 15.
  • Les celebracions redueixen el seu aforament un 30% i un màxim de 30 persones.
  • Els establiments limiten el seu aforament un 50%
  • El mercat limita el seu aforament un 50%
  • Les zones comunes dels hotels redueixen a un terç la seua capacitat.
  • Els centres comercials limiten la seua capacitat a un terç.
  • Les biblioteques i centres culturals limiten el seu aforament un 50%
  • No es podrà practicar esport no professional en instal·lacions que se supere un terç de l'aforament. Les activitats grupals seran de màxim 6 persones. No es permet l'ús de dutxes.
Pujar