elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2020

Carmina Ballester: “Onda compta amb el primer castell accessible de la província de Castelló”

Carmina Ballester: “Onda compta amb el primer castell accessible de la província de Castelló”
Carmina Ballester: “Onda compta amb el primer castell accessible de la província de Castelló”
  • Elperiodic.com entrevista a la la alcaldessa d'Onda i a la regidora de Promoció Econòmica, Maria Baila, per a conéixer més sobre aquesta iniciativa de turisme accessible que s'ha presentat en FITUR

MÉS FOTOS
Carmina Ballester: “Onda compta amb el primer castell accessible de la província de Castelló” - (foto 2)
Carmina Ballester: “Onda compta amb el primer castell accessible de la província de Castelló” - (foto 3)

Coneix el terme ‘turisme accessible’? Es tracta de facilitar a tothom que puga viure una experiència única viatjant i coneixent altres llocs, també si tenen una diversitat funcional. Perquè, per exemple, explorar un castell es converteix normalment en una missió impossible per a una persona que estiga en cadira de rodes. I és precisament aqueixa barrera la que ha volgut derrocar Onda a través d'una gran iniciativa per a convertir a castell, principal reclam turístic de la localitat, en la primera fortalesa accessible de la província de Castelló.

Un projecte en el qual s'ha bolcat l'Ajuntament, tal com han explicat l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester i la regidora de Promoció Econòmica, María Baila, en una entrevista amb elperiodic.com, realitzada en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra aquests dies a Madrid.

“L'objectiu és sumar un valor afegit a aquestes experiències turístiques i fer un castell accessible per a la persona que tinga qualsevol grau de diversitat funcional i que puga gaudir en les mateixes condicions que la resta de veïns”, ha detallat Carmina Ballester, per a qui afegir “aqueix punt més social i humà” és una cosa essencial per a ells.

Aquest projecte ha sigut presentat en FITUR encara que no és únic en el marc turístic que està desenvolupant la localitat castellonenca: “Volem fomentar el turisme actiu i per això estem construint un pantalà en el Sichar”.

Finalment, la regidora de Promoció Econòmica ha volgut convidar a tothom al fet que es deixen sorprendre per l'experiència que ofereix Onda: “Estaríem encantats que vingueren, es deixaren portar al passat amb el castell i gaudiren del patrimoni cultural, la gastronomia i l'hospitalitat dels seus veïns”.

Pujar