elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La campanya 'Onda neta, és cosa de totes i tots' es trasllada als col·legis

La campanya 'Onda neta, és cosa de totes i tots' es trasllada als col·legis
  MÉS FOTOS
  La campanya 'Onda neta, és cosa de totes i tots' es trasllada als col·legis - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Onda continua amb la campanya 'Onda neta, és cosa de totes i tots' amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar a la població sobre la importància de reciclar i d'utilitzar tots els mitjans disponibles pel consistori per a dur a terme una recollida de residus sòlids urbans (RSU) més efectiva. Ara, aquesta acció es trasllada als centres educatius per a arribar a tots els sectors de la població. Així, el tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas, i la tinent d'alcalde de les àrees de Salut i Educació, Encarna Ribes, han explicat que "l'equip de govern que dirigeix l'alcalde, Ximo Huguet, tenim molt clar que la conscienciació és una de les eines que tenim al nostre abast per a construir una ciutat més saludable i respectuosa amb el medi ambient entre tots. El fet d'acostar aquesta campanya als col·legis té com a objectiu conscienciar als més xicotets de la casa, que al final exerceixen de transmissors d'aquesta informació d'una manera molt efectiva".

  Així, tal com ha explicat Ribes, durant la campanya que es desenvoluparà aquest mes de novembre, el grup local Trobadorets durà a terme diferents actuacions adaptades als diferents nivells. La banda ha adaptat el seu repertori per a parlar de reciclatge i de bones pràctiques en el tractament dels residus i, a més, fruit de la campanya se'ls lliura als escolars un díptic informatiu i un imant perquè es produïsca l'efecte recorde en cada llar.

  La campanya està cofinançada amb els Fons Feder de la Unió Europea, obtinguts gràcies a l'Estratègia de Desenvolupament Urbana Sostenible i Integrada (EDUSI) que va elaborar l'equip de govern a l'inici de la legislatura i que destinarà 5 milions d'euros per a transformar la ciutat, i pretén conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de mantenir neta i ordenada la nostra ciutat, evitant problemàtiques que vénen succeint-se. Així, s'incidirà en la necessitat de reciclar més en origen, en la prohibició d'acumular residus en llocs no habilitats a aquest efecte i, per descomptat, es posarà l'accent en tots els serveis que ofereix l'Ajuntament als seus veïns i que es podrien utilitzar més i millor per a optimitzar els recursos. Així mateix, Badenas ha assegurat que aquesta campanya es va a mantenir en el temps per part del departament de Medi ambient i col·laborant amb altres departaments municipals o administracions i que durant els pròxims anys es va a repetir aquest tipus d'accions per a mantenir la consciència desperta i demostrar que "tenim una altra forma de fer Onda i una altra forma de fer Europa".

  Durant la campanya, que té un cost de 20.000 euros, 10.000 a càrrec del consistori i 10.000 dels Fons Feder, el consistori, a més, realitzarà tallers informatius en centres educatius, per a donar a conèixer les normes de l'ecoparc, l'economia circular i el correcte ús dels contenidors de recollida selectiva. A més, ja ha retolat els vehicles dels serveis municipals de neteja viària i transport col·lectiu urbà i ha repartit flyers informatius i marxandatge per a educar i fomentar sobre la correcta gestió dels residus.

  Badenas ha argumentat que "coneixem les problemàtiques que genera la recollida de residus i per açò pensem que hem d'engegar campanyes com aquesta que van dirigides a una millor educació sobre aquests temes. La correcta gestió dels residus disminueix els costos econòmics i ecològics que aquests generen i repercuteixen en un terme municipal més net. Per a aquest equip de govern cada gest importa i per açò actuem amb responsabilitat i facilitant les accions a la ciutadania, per açò, amb aquesta iniciativa volem fomentar entre els onders bones pràctiques que poden aplicar en el seu moment a dia per a tenir una ciutat més sostenible, neta i amb major qualitat de vida".

  Pujar