elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Santiago García, nou president de la Federació de Falles d'Oliva per a les festes post-coronavirus

Santiago García és el nou president de la Federació de Falles d'Oliva
Santiago García és el nou president de la Federació de Falles d'Oliva
  • Assumeix el càrrec fins a març de l'any 2021 després de succeir en la presidència a Vicente Pérez, mort sobtadament el mes de febrer passat

La candidatura de Santiago García per a presidir la Federació de Falles d'Oliva va ser triada per unanimitat per l'assemblea d'aquesta institució. D'aquesta manera, García es fa amb el timó de les falles d'Oliva fins al mes de març de l'any 2021; pel que gaudirà de la celebració d'unes festes que es van veure obligades a ajornar-se aquest any degut al gran impacte de la pandèmia del Coronavirus. De fet, van ser aquestes festes josefines el primer gran esdeveniment a ajornar-se per aquesta causa a Espanya.

García ja va assumir el càrrec en funcions el mes de març passat per una de les situacions més difícils a les quals ha hagut de fer front el col·lectiu faller d'Oliva. L'anterior president de la Federació, Vicent Pérez, va morir sobtadament a tan sols uns dies de la festa fallera de l'any passat i va anar García qui va fer front al càrrec, ja que era la mà dreta en l'organigrama del seu amic fins al fatídic succés.

És per aquest motiu pel qual García passa de la interinitat del càrrec a assumir-lo amb totes les condicions, encara que la seua primera gran batalla ja la va deslliurar poc després d'haver de succeir a Pérez fent front a les decisions necessàries i urgents que va propinar l'inici de la pandèmia del COVID-19 i el consegüent ajornament de les festes josefines.

García té clar que el seu model de treball passa per “celebrar les pròximes falles a Oliva mantenint tots els càrrecs actuals, des de la Fallera Major, Elia Sanchis, fins a la seua Cort d'Honor al complet perquè gaudisquen com es mereixen de les seues festes al costat de les set comissions de la localitat”. A més, el nou president ha tingut un bonic detall amb l'anterior encarregat afirmant “que ens devem a la bona labor de Vicent Pérez i jo soc ací per a acabar el mandat que ell va iniciar com una de les etapes més fructíferes del món faller d'Oliva”.

El president estarà acompanyat per tots els membres de l'executiva actual, dels quals compta amb el suport i treball conjunt.

García té una àmplia trajectòria fallera en la localitat, on ha sigut vicepresident primer de la Federació des de l'any 2016 i va formar part de la junta gestora que va dirigir Pérez en el 2015. A més d'aquesta institució, ha sigut president de la seua comissió, Barri Sant Francesc, durant els anys 2008 i 2009; i vicepresident fins a 2016.

L'alcalde d'Oliva, David González, ha volgut donar l'enhorabona a Santiago García i a la resta de l'executiva que li continuaran acompanyant, com a mínim, fins el mes vinent de març. El primer edil li ha mostrat el seu suport públicament i es mostra “segur de la seua bona gestió al capdavant de les falles d'Oliva”.

A la felicitació per la seua arribada al càrrec s'ha sumat la regidora de festes del consistori olivense, Yolanda Navarro, qui ha destacat principalment “la valentia amb la qual García s'ha fet càrrec de la presidència davant una situació difícil tant per la sobtada pèrdua del seu amic i anterior president com de la greu pandèmia del Coronavirus”.

Pujar