elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva es presenta a Fitur com la capital del turisme familiar de la safor

Oliva es presenta a Fitur com la capital del turisme familiar de la safor
  • Oliva es presenta a Fitur com el referent a la Safor del turisme familiar, amb una aposta per Duna Market, un esdeveniment d'oci que uneix gastronomia, música, jocs tradicionals, comerç i platja

  • El Campionat del Món júnior de Wingfoil se celebrarà del 23 al 26 de juny

  • L’XI edició del Gran Fons Alberto Contador tindrà lloc el 24 de setembre, amb dos recorreguts: un Gran Fons de 162 km i un Mig Fons de 111 km

L'estratègia turística que Oliva presenta a la 42 edició de la Fira Internacional de Turisme (Fitur), va més enllà de les platges, la naturalesa i l'entorn en oferir l'oci familiar, la cultura i l'esport com tres dels eixos més importants en aquest 2022.

Així ho assegura Joaquín Calafat, regidor de Turisme i Platges de l'Ajuntament d'Oliva, qui presenta l'oferta turística d'Oliva per a 2022 com “una aposta els pilars de la qual es fonamenten en l'essència d'Oliva com a destinació turística: un lloc tranquil, amb platges naturals, segures i que acull a esportistes, famílies i amics que volen gaudir de la tranquil·litat i el benestar”.

DUNA MARKET

En una aposta clara pel turisme familiar, el Departament de Turisme de l'Ajuntament d'Oliva presenta a Fitur, Duna Market, un singular esdeveniment familiar, a escassos metres de la mar, que unirà oci, comerç, gastronomia, art i música i que estarà en marxa del 28 de juliol al 28 d'agost.

Aquest projecte, l'objectiu del qual és impulsar Oliva com a destinació d'oci, preveu l'assistència de 60.000 persones. Tot l'espai estarà replet de jocs tradicionals gegants (tenis de taula, futbolí, billar, 4 en ratlla…), un minigolf realitzat amb materials reutilitzats i tallers i activitats per a xiquets i famílies.

ESDEVENIMENTS ESPORTIUS

Un any més, Oliva contínua amb l'aposta estratègica dels esdeveniments esportius, i aspira a continuar reforçant aquest eix turístic amb dos grans referents: el Campionat del Món júnior de Wingfoil i l’XI Gran Fons Alberto Contador, dues potents cites que converteixen el municipi de La Safor en referent internacional dels esports aquàtics i del cicloturisme.

Aquest 2022 Oliva acull, per primera vegada, una de les proves del Mundial júnior de wingfoil, del 23 al 26 de juny. Aquesta prova, que arriba avalada per la Global Wingfoil Tour. congregarà a totes les promeses internacionals d'aquest esport.

El Departament de Turisme d'Oliva presenta també l’XI edició del Gran Fons Alberto Contador que se celebra el 24 de setembre, amb seu a Oliva Nova Beach & Golf Resort, on se situa la línia d'eixida des d'on partiran els ciclistes per a completar el seu recorregut, i on arribaran per a travessar la línia de meta al costat d'un dels seus ídols, Alberto Contador.

Per a aquesta edició, es preveu la participació de 4.000 ciclistes i els participants podran triar entre dos recorreguts: un Gran Fons de 162 km i un Mig Fons de 111 km.

VIU BRINES

Encara que l'esport és una part important de la proposta d'Oliva, la cultura i l'oci tenen un lloc molt destacat en l'oferta turística d'Oliva Turisme.

A partir d'abril, el Departament de Turisme de l'Ajuntament d'Oliva posarà en marxa “Viu Brines”, una experiència única que permetrà, a través d'una ruta turística teatralitzada, conéixer la casa del poeta Francisco Brines de la mà d'un actor que contarà la vida i obra del premi Cervantes, amb moments biogràfics, anècdotes i lectura de poemes com a homenatge a l'autor d'Oliva.

Una vegada iniciat el procés, des de la Generalitat Valenciana, per a declarar com a Bé d'Interés Cultural amb la categoria de lloc històric a l’Elca, per ser un lloc "vinculat de manera indissoluble" a l'obra del Premi Cervantes, des del Departament de Turisme que dirigeix Kino Calafat es pretén donar a conéixer l'immoble, zones enjardinades i camps de tarongers que conformen la casa de l’Elca, un lloc que constitueix un espai rellevant tant pel que fa al llegat bibliogràfic i pictòric que va deixar com pel significat de la seua representació com a paisatge escrit.

La visita durarà aproximadament una hora. Es farà en diferents idiomes i el Departament de Turisme posarà a la disposició del públic que vulga assistir a aquestes visites un minibús per a poder desplaçar-se a la casa de Francisco Brines.

FITUR 2022

Oliva es presenta a FITUR 2022 en l'estand de València Turisme, una zona de 205 metres quadrats en el Pavelló 7 de la fira. En el dit estand tindran una presència destacada els municipis de Gandia, Cullera, Oliva, Sagunt i Canet d'en Berenguer, per ser els municipis de la província de major referència en el mercat emissor nacional, per la seua capacitat d'allotjament i oferta turística.

Pujar