elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva acull aquest dijous les III Jornades Socioeducatives de la Safor

Oliva acull aquest dijous les III Jornades Socioeducatives de la Safor

  Demà dijous, 11 d’abril, tindrà lloc a Oliva les III Jornades Socioeducatives de la Safor. Jornades organitzades per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Oliva i el Gabinet Psicopedagògic Municipal, conjuntament amb altres entitats comarcals i autonòmiques. Aquestes jornades aborden la formació des de la perspectiva d’una educació més inclusiva i igualitària que millore la convivència.

  “Aquesta acció formativa està adreçada a professores i professors, educadors i monitors d’ensenyament, AMPAs i públic en general” assenyalava la regidora d’Educació, Yolanda Pastor.

  El dijous 11  d’abril, a les 17.00 h, serà la 1a jornada, al Centre Polivalent, amb la conferència “Millora en el rendiment acadèmic de l’alumnat amb NESE que participa en actuacions educatives d’èxit” a càrrec de Silvia Molina de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. A continuació s’exposarà l’experiència “Impacte del projecte sociocomunitari de l’Ajuntament de Rivas VaciaMadrid en els centres educatius” a càrrec de Lorena Chamizo, tècnica de joventut, i de José Vicente Salício, tècnic d’Educació.

  La segona de les jornades es desenvoluparà el divendres, 12 d’abril, al Centre Polivalent amb la 1a Trobada Escolar de Tertúlies Literàries Dialògiques a partir de les 10 hores. Aquestes jornades permetran analitzar experiències i desenvolupar accions didàctiques concretes, encaminades a atendre i aplicar a l’aula els continguts teòrics del curs, elaborant i desenvolupant metodologies curriculars adaptades a les necessitats de l’alumnat.

  També ha destacat la importància d’aquestes jornades d’aprenentatge inclusiu per conéixer les principals característiques de l’escola inclusiva, i així poder analitzar les mesures organitzatives útils per atendre la diversitat, com a estratègies de desenvolupament de l’educació emocional i intel·ligències múltiples, i les eines per donar resposta a les situacions disruptives en el pla de convivència, i en els procediments de millora de la comunicació centre educatiu–família.

  La primera de les jornades es va desenvolupar el passat 25 de març a l’Aula Magna de la UPV de Gandia. L’assistència a les sessions de les jornades és oberta i gratuïta.

  Pujar