elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ana Morell, vicealcaldessa d'Oliva, anuncia l'entrada en vigor de les bonificacions fins el 95% en l'impost per transmissions

Ana Morell, vicealcaldessa d'Oliva, anuncia l'entrada en vigor de les bonificacions fins el 95% en l'impost per transmissions

    La regidora d’Hisenda i Vicealcaldessa de l’Ajuntament d’Oliva, Ana Morell, ha anunciat l’entrada en vigor de les bonificacions de fins el 95% en l'impost de transmissions per "mortis causa" més conegudes com Plusvàlues, després de la seva aprovació i publicació al Butlletí Oficial de la Província de València (BOP).

    Tal i com va avançar en abril, la responsable d’Hisenda i Patrimoni, la vicealcaldessa socialista de l’ajuntament d’Oliva, Ana Morell, s’ha fet efectiva des del passat 12 de juliol l’entrada en vigor de les bonificacions en l’impost de transmissions per “mortis causa”, més conegudes com a plusvàlua.

    Morell ha destacat que “l'aprovació inicial i la publicació al BOP s'ha presentat sense cap al·legació a les bonificacions i que per tant ja entra en vigor la nova ordenança que suposa una reducció de la pressió fiscal en tots els casos”.

    A més, la vicealcaldessa ha volgut agrair “la paciència i comprensió perquè finalment hem pogut complir amb la paraula donada i reduir definitivament aquest impost per tal d’aconseguir apropar a la ciutadania, una més que necessària i desitjada justícia tributària per a la població d’Oliva”.

    Recordem que la proposta d’questes bonificacions, de fins el 95% de l’impost, és progressiva tal i com es va presentar a la Comissió d’Hisenda, celebrada al mes d’abril i que va rebre els vots a favor dels i les membres del govern format per Compromís-PSPV i l’abstenció dels grups municipals de l’oposició.

    La proposta en la que es bonifiquen totes les transmissions per mortis causa en funció del valor cadastral, de la mena d'immoble i del grau de consanguinitat queda estructurada, segons l'estudi realitzat per la Delegació d'Hisenda, per a herències entre pares i fills, que és la més habitual, de la següent manera:

    • El 30% de la població es beneficiaria d'una bonificació del 95% (per a habitatge habitual) i del 70% (altres immobles).
    • El 38% de la població es beneficiaria d'una bonificació del 75% (per a habitatge habitual) i del 60% (altres immobles).
    • El 22% de la població es beneficiaria d'una bonificació del 50% (per a habitatge habitual) i del 40% (altres immobles).
    • El 10% de la població es beneficiaria d'una bonificació del 30%.

    Cal destacar, com apuntava Morell, “que en tots els casos les bonificacions es voran incrementades ja que l'actual ordenança municipal només contemplava una bonificació 20%. És de vital importància recollir unes bonificacions especials per als col·lectius més vulnerables, com les persones amb diversitat funcional. Per a aquells que presenten un grau de discapacitat igual o superior al 75%, que es beneficiaran de la màxima bonificació permesa per llei, que és del 95% en tots els casos”.

    La delegada d’Hisenda, ha recordat que “aquestes bonificacions suposaran una reducció d'ingressos respecte a l'exercici 2020 de 270.457,78 €, la qual cosa suposa perdre el 50% dels ingressos reals per transmissió per herències del 2020 però no suposarà en cap cas una disminució de les inversions per a enguany, ja que, conforme s'ha anunciat en diverses ocasions, les inversions es finançaran amb el superàvit municipal” ha afegit Morell.

    “La intervenció econòmica per part de les administracions públiques, per tal de reduir la pressió fiscal i seguir incrementant les inversions públiques és ara o mai. Així ho ha entès  la ciutadania i el govern municipal ha respost a aquesta situació” ha conclós Morell.

    Pujar