18 de novembre de 2019 18/11/19

L’alcalde retira les delegacions d’Esports i Obres i Serveis al regidor Blai Peiró i cessa a l’edil Gabriel Oltra

  L'alcalde d'Oliva, David González, ha retirat al regidor Blai Peiró les delegacions específiques que fins ara ostentava en les àrees d'Esports i Obres i Serveis. El Decret, que s'ha publicat hui, afecta també al regidor Gabriel Oltra, a qui l'alcalde ha retirat les funcions de neteja viària i de recollida de fem, que tenia delegades dins de l'àrea específica de Serveis Públics, que encara manté.

  La decisió està motivada per les greus deficiències detectades en la gestió d'aquestes àrees.

  En el cas de l'àrea d'Esports, fins ara dirigida per Blai Peiró, la partida pressupostària es troba en una situació límit, amb un sou negatiu actual de -15.252,05 euros corresponents a factures pendents de comptabilitzar.

  A aquesta xifra cal sumar el consum en despeses no previstes de 5.000 i 47.240 euros soltats de la reserva de crèdit (RC) del subministrament elèctric del complex esportiu, un fet que eleva el dèficit de la partida d'Esports a un total de 67.492,29 euros, que podria augmentar al llarg de l'actual exercici. I a aquesta situació límit encara se li ha de sumar la impossibilitat de convocar les ajudes anuals a clubs esportius i esportistes d'elit, a causa de l'error de les convocatòries de 2017 (que van eixir massa tard i es van resoldre en 2018, consumint el crèdit existent). Ambdues situacions només poden resoldre's amb una ràpida aprovació del pressupost de 2018, cosa que el grup liderat pel sr. Peiró no ha facilitat, precisament.

  Respecte a l'àrea d'Obres i Serveis, el cessament en les delegacions es deu al desistiment de funcions que suposa a la falta de previsió pressupostària necessària per a fer possible l'inici de la licitació dels nous contractes de recollida de residus, neteja viària i neteja de platges. Aquests nous contractes estan pendents d'aprovació des dels anys 2014 (recollida de fem) i 2011 (neteja de platges), quan va acabar la vigència dels anteriors, que actualment es troben en una situació irregular.

  En aquest sentit, el Decret signat per l'alcalde, apunta als regidors Blai Peiró Gabriel Oltra com a responsables directes de la situació de precarietat funcional i administrativa de l'àrea, que només podria solucionar-se amb una consignació efectiva en els nous pressupostos. Aquesta consignació no estava contemplada en l'esborrany dels comptes per a 2018 presentat pels regidors, un fet que faria impossible licitar els nous contractes abans de l'entrada en vigor dels pressupostos de 2019. La qual cosa podria significar que aquesta contractació s'ajornara a la pròxima legislatura.

  Per últim, l'alcalde ha retirat també a Blai Peiró les seues responsabilitats com a regidor delegat de zona de Polígons Industrials i zones d'ús industrial, per motius similars als anteriors. Aquest regidor, responsable de la pèrdua d'una subvenció de 245.385,21 euros concedida per l'IVACE destinada a la millora del polígon industrial El Brosquil, tampoc va tindre en compte aquesta necessitat al seu esborrany dels comptes per a 2018. Ni va transmetre als empresaris d'aquest polígon els esforços que estava fent el Govern municipal per resoldre la situació, assumint amb fons propis l'import de la subvenció perduda, i finançant-los amb càrrec als ingressos corrents (1a versió del pressupost de 2018).

  Davant d'aquesta situació, l'alcalde ha comunicat als regidors la seua decisió el 23 d'agost i hui mateix ha signat el Decret d'Alcaldia que revoca dites delegacions. La mesura busca donar solució a la mala gestió econòmica de la partida d'Esports, i al bloqueig de la licitació dels nous contractes de recollida de residus, neteja viària i neteja de platges, que porta anys de retard.

  D'aquesta manera, el regidor Blai Peiró continuarà ostentant la delegació de Planejament Urbanístic, juntament amb la presidència de la Comissió Informativa d'Ordenació del Territori. Mentre que el regidor Gabriel Oltra continuarà sent delegat de Cementeri i Agricultura, el que suposa presidir el Consell Local Agrari.

  Pel que fa a les delegacions de la resta de membres amb responsabilitats de govern, aquestes no es veuen alterades.

  És per això que l'alcalde ha convocat a una reunió de regidores i regidors amb delegacions que tindrà lloc el pròxim 29 d'agost, per tal d'abordar el funcionament del govern d'ara endavant.

  ocultar
  L’alcalde retira les delegacions d’Esports i Obres i Serveis al regidor Blai Peiró i cessa a l’edil Gabriel Oltra
  Pujar