elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Oliva paga en temps rècord als proveïdors i compleix el límit legal dels 30 dies

L’Ajuntament d’Oliva paga en temps rècord als proveïdors i compleix el límit legal dels 30 dies
  • El període de pagament en aquest quart trimestre de l’any és tan sols de 8,34 dies

La vicealcaldessa i regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Oliva, Ana Morell, ha donat a conèixer aquest matí les xifres de pagament corresponents al quart trimestre de l’any, en allò que fa referència a empreses i proveïdors que treballen amb el consistori municipal. En aquest període de l’any s’han pagat factures per valor de 3.568.304,34 euros.

Aquestes xifres remarquen que des de l’Ajuntament d’Oliva s’està pagant en temps rècord a les xicotetes i mitjanes empreses que facturen al consistori oliver. En concret, durant aquest 4t trimestre de l’any 2020, el període mitjà de pagament s’hi ha reduït fins als  8,34 dies, xifra molt inferior als 30 dies que marca l’actual llei.

“Des d’Hisenda seguim apostant per reduir els períodes de pagament a empreses i autònoms amb què treballa l’ajuntament. En començar l’actual situació de la covid-19 ja vam aprovar una sèrie de mesures per a reduir aquests períodes, ja que érem conscients de la situació delicada que travessaven els proveïdors. Aquestes mesures han donat els resultats esperats i el grau de compliment de l’Ajuntament d’Oliva amb allò amb què es compromet” assenyala la regidora d’Hisenda, Ana Morell.

Totes les administracions públiques tenen l’obligació de calcular i publicar, en aplicació del principi de transparència, el seu període de pagament, amb la finalitat que els ciutadans i els seus proveïdors coneixen si el seu ajuntament compleix o supera el termini màxim en el pagament de les seves factures previst en la normativa actual al voltant de la morositat.

Els ajuntaments, segons les seves característiques, publiquen aquest índex amb diferents períodes de referència. Oliva ret comptes, de forma trimestral, al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

 

Pujar