elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Oliva es fa càrrec de guardar els monuments fallers fins al març vinent

Peces dels monuments fallers d'Oliva
Peces dels monuments fallers d'Oliva
  • Les 7 comissions del municipi podran mantindre les seues falles a resguard després de no poder plantar-les per la pandèmia del COVID-19

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Oliva es fa càrrec de guardar els monuments fallers fins al març vinent - (foto 2)
L'Ajuntament d'Oliva es fa càrrec de guardar els monuments fallers fins al març vinent - (foto 3)

La celebració de les falles va ser el primer gran esdeveniment que va haver de ser anul·lat pel fort impacte que va tindre a Espanya l'inici de la pandèmia del Coronavirus. Tant és així que es van suspendre a penes un dia abans que les comissions tragueren als carrers dels municipis els seus monuments fallers. Amb tot preparat perquè els artistes començaren a muntar les falles com cada mes de març, la pandèmia mundial va arribar amb forces per a posar-li fre.

Davant la impossibilitat de poder celebrar les festes josefines, les comissions es van trobar amb el problema d'on guardar les seues peces del monument durant tot un any fins que arriben les del pròxim exercici faller. Els locals dels artistes veien impossible deixar les peces allí per falta d'espai i la necessitat de continuar creant i treballant. Això es va sumar al fet que, per norma general, les comissions falleres no disposen d'un local prou gran i alt per a emmagatzemar tota una falla un any sencer.

Vist aquest problema creat per la paralització total del Coronavirus, els ajuntaments han hagut de fer un pas avant i oferir solucions d'emmagatzematge. Així ho ha fet el consistori d'Oliva, que ha decidit habilitar una nau industrial en la seua localitat perquè les set comissions puguen mantindre a resguard els seus monuments fins el mes vinent de març, quan se celebraran les falles suspeses.

Tal com ha informat l'Ajuntament d'Oliva, la nau en la qual s'emmagatzemaran les peces falleres disposa d'una assegurança específica per a garantir la seguretat que tots els monuments arriben a les pròximes falles en les condicions perfectes en les quals es troben en l'actualitat.

Mitjançant aquesta iniciativa de la Regidoria de Festes del consistori, ajuden a alliberar espai en els tallers fallers perquè puguen continuar amb la feina de casa i donen l'oportunitat a les comissions que no s'hagen de gastar diners a llogar un espai en el qual guardar les seues peces. Oferint aquesta possibilitat consideren que eviten a les falles haver de modificar els seus pressupostos i partides econòmiques davant una situació de pandèmia que ha sorprés a totes les institucions i col·lectius afectats.

Les peces dels monuments fallers de diverses comissions d'Oliva ja han sigut traslladades a la nova nau i s'espera que durant aquests dies arriben la resta de falles al lloc en el qual esperaran fins a poder traure-les el mes vinent de març, quan se celebraran les festes josefines que va arrabassar el Coronavirus amb el confinament total de la població.

Pujar