elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gran participació en la IV Jornada de la fibromiàlgia organitzada a Oliva el passat dissabte via telemàtica

Gran participació en la IV Jornada de la fibromiàlgia organitzada a Oliva el passat dissabte via telemàtica
  • El Departament de Salut de l’Ajuntament d’Oliva va organitzar, amb l’inestimable col·laboració d’AFISA (Associació de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga crónica de la Safor), la IV Jornada de Conferències sobre la malaltia mab prop de 100 participants

L’acte que va ser telemàtic, va estar presidit pel regidor de Salut Pública d’Oliva, Miguel Monzonís, i per la presidenta d’AFISA, Luisa Arias.

L’edil de Salut, va mostrar el seu orgull per poder seguir celebrant aquestes jornades tan importants per al col·lectiu d’afectats i afectades per la malaltia i la gent del seu entorn: “ara més que mai és moment de treballar per la salut de les persones, en totes les vessants i en aquest cas la informació, visibilitat , divulgació i conscienciació són fonamentals per a entendre aquesta malaltia” va explicar Monzonís.

Segons les paraules del propi responsable de Salut d’Oliva, “és important perquè cada vegada són més freqüents les persones que la sofreixen. La vostra lluita com associació és la lluita de tots i totes perquè totes i tots estem exposats a ella i cal que ens conscienciem”.

A més, en la presentació de les conferències Monzonís va voler posar en valor la gran tasca que fa AFISA, “donant a conèixer la malaltia, ajudant a les persones que la sofreixen per primera vegada a entendre allò que passa al seu cos i la seva ment. A més donen forma a una comunitat on de manera inclusiva totes i tots tenen cabuda”

Abans de donar pas a les dos conferències, Monzonís va apel·lar al treball conjunt que des del teixit social i amb col·laboració del conjunt de les administracions es com es poden aconseguir progressos en la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia.

La professora de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Elisa Oltra Garcia, va ser l’encarregada de la ponència al voltant del “Impacto y significancia de la activación de retrovirus endógenos en la Fibromialgia, el Síndrome de Fatiga Crónica y el Síndrome post-COVID”.

El Doctor Jesús Castro-Marrero de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i Institut de Recerca Vall d’Hebron, va ser l’encarregat de la conferència al voltant del tema amb el títol  “Encefalomielitis Miálgica/Síndrome de Fatiga Crónica y COVID persistente: dos caras de una misma moneda?”

Pujar