elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Filada Pirates d'Oliva presenta el projecte 'Enginy Fester'

La Filada Pirates d'Oliva presenta el projecte 'Enginy Fester'
  MÉS FOTOS
  La Filada Pirates d'Oliva presenta el projecte 'Enginy Fester' - (foto 2)
  La Filada Pirates d'Oliva presenta el projecte 'Enginy Fester' - (foto 3)

  Aquest matí s'ha presentat oficialment a l'Ajuntament d'Oliva un nou projecte fester a la ciutat, encapçalat per la Filada Pirates. Un projecte ambiciós i que té com a nexe central l'antic edifici de l'Enginy d'Oliva. A la presentació han estat presents la presidenta i secretària de la Filada Pirates, Mónica Maurí i Lorena Císcar, respectivament; el regidor de Cultura Enric Escrivà, i l'arquitecte Enric Pellicer.

  Enguany des de la Filada Pirates d'Oliva, s'ha cregut convenient posar en valor i difondre una part del patrimoni històric local. "Així hem cregut importantíssim fixar l'atenció en un edifici localitzat ben a prop de la nostra seu social, una construcció que forma part del nostre barri, i sobre la qual fins i tot hem gaudit durant els dies grans de la nostra festa", explicaven des de la filada.

  El regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha agraït a la Filada Pirates la posada en marxa d'aquest projecte cultural que tindrà com a centre neuràlgic el centre històric de la nostra ciutat. "Valorem molt positivament l'esforç organitzatiu per a difondre i posar en valor una part tan important del patrimoni local; festa i cultura no estan barallades, i la Filà Pirates ja fa temps que ho demostra".

  "L'Enginy del Sucre ha restat impassible i una tant amagat entre algunes de les cases de la vila durant anys i anys. Tot i que sembla, ara sí, que la seua recuperació arquitectònica i social és imminent, des de la nostra associació i com a part de la societat civil olivera, volem aportar el nostre gra d'arena per tal que aquest objectiu es convertisca en realitat. I ho farem com millor sabem fer, fent festa, però esta vegada assaborint la nostra història i cultura, per això enguany vos presentem un nou projecte: l'Enginy Fester."

  "La millor forma de protegir el patrimoni es explicant-lo. Si es coneix, s'aprecia. Si s'aprecia es protegeix. Si som capaços de mostrar-li al ciudatà allò que va ser l'Enginy, no només recuperarem la seua memòria, sinó que també el mantindrem viu", assenyalava la presidenta de la filada, Mónica Maurí. També ha volgut agrair la col·laboració a l'Ajuntament d'Oliva i molt especialment a les Regidories que col·laboren: Cultura, Patrimoni, Turisme i Festes .

  La filada realitza des de 2010 una desfilada amb música festera anomenada 'Entradeta de l'Enginy', el seu recorregut connecta les places històriques del raval i de la vila d'Oliva. Aquest any serà la Xa edició d'esta entradeta, la qual ha esdevingut, amb els anys, en un dels actes més especials per a la família pirata, però també per a festers d'altres filades, veïns, i amants del conjunt del barri antic. "S'ha convertit, amb el treball de tots, en un referent dins de la festa de Moros i Cristians al nostre poble, i per això ho volem celebrar."

  "Amb tots aquests antecedents, i amb el suport de l'Ajuntament d'Oliva, el 2019 anem mes enllà. Hem preparat tota una programació amb diferents tipus d'activitats que complementen les ja esmentades, i de les quals podrà gaudir la ciutadania en general, festera i no festera. Esperem la vostra participació", explicava la secretària de la Filada Pirates, Lorena Císcar.

   

  Pujar