elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La duna d'Oliva presenta menys vegetació exòtica, fruit de la bona tasca feta en actuacions anteriors

La duna d'Oliva presenta menys vegetació exòtica, fruit de la bona tasca feta en actuacions anteriors
  • La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva, Maria Josep Llorens, valora la darrera actuació realitzada el passat dissabte, 10 de desembre

MÉS FOTOS
La duna d'Oliva presenta menys vegetació exòtica, fruit de la bona tasca feta en actuacions anteriors - (foto 2)
La duna d'Oliva presenta menys vegetació exòtica, fruit de la bona tasca feta en actuacions anteriors - (foto 3)

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva, que encapçala Maria Josep Llorens, va organitzar dissabte passat una retirada de plantes exòtiques i vegetació invasora, així com la plantació de flora autòctona a la duna de la Platja de l’Aigua Morta.

Aquesta jornada de voluntariat ambiental va comptar amb la presència de la mateixa regidora i d’un grup de persones de totes les franges d’edat, des de menuts i menudes fins a gent gran que ajudaren a fer les tasques de retirada i conservació de l’ecosistema dunar.

En total es plantaren 312 exemplars de diferents espècies amenaçades. Entre les que destaquen la silene cambessedesii de la qual es plantaren 192 exemplars; l’otanthus maritimus, 24 exemplars, i euphorbia paralias, 24 més. També es va repoblar de vegetació no amenaçada, com l’ammophila arenaria, de la qual es van plantar 24 exemplars, l’elymus farctus, 24 plantes i la plantago crassifolia, 24 més.

Pel que fa a la retirada de vegetació invasora, es van poder llevar 30 sacs de plantes exòtiques amb més de 3 quilograms per sac. Concretament, l'espècie invasora més abundant és l'ungla de gat (carpobrotus edulis) i la pitera (agave americana).

La regidora va valorar aquesta jornada com a molt positiva per la continuïtat que s’ha anat treballant en aquesta dinàmica de retirada de vegetació amenaçant per a la nostra flora autòctona i va destacar que “hem pogut observar que la duna presenta en la zona menys plantes exòtiques de les que hi havia fa relativament poc de temps. I aquesta circumstància és fruit de la bona tasca feta en actuacions anteriors per la ciutadania que està compromesa amb aquest problema ambiental.” Va afegir Llorens.

Pujar