22 de juliol de 2019 22/7/19

Canvis en determinades delegacions de govern a Oliva

L'alcalde d'Oliva ha procedit a realitzar canvis en determinades àrees de responsabilitat de govern, una vegada finalitzada la ronda de reunions amb els grups polítics de l'oposició, i després que hagen declinat definitivament l'oferiment de l'Alcaldia per a assumir delegacions.

En concret, els canvis són els que tot seguit s'indiquen:

-Rosana Miñana assumeix la delegació d'Esports, que suma a la d'Ocupació i Empresa, que ja ostentava.
-Vicent Canet assumeix la delegació d'Ordenació del Territori, que suma a Hisenda i Patrimoni, Centre Històric i Patrimoni Arquitectònic, que ja ostentava.
-Imma Ibiza assumeix la delegació d'Agricultura, que suma a Medi Ambient i Cicle Integral de l'Aigua, Salut Pública, Activitats, i Modernització de l'Administració, que ja ostentava.
-L'alcalde recuperarà les competències de Recursos Humans i Contractació, i continua també al càrrec d'aquelles àrees actualment no delegades, com ara Obres i Serveis, i Seguretat Ciutadana.

Pel que fa a les delegacions de la resta de membres amb responsabilitats de govern, no es veuen alterades; recordem que són:

-Alejandro Salort: Benestar Social; Joventut.
-José Salazar: Comerç, Mercats i Consum; Festes.
-Enric Escrivà: Cultura, Música i Biblioteques; Museus i Patrimoni Artístic; Comunicació.
-Yolanda Pastor: Educació; Participació Ciutadana, Dona i Gent Gran.
-Mireia Morera: Turisme i Platges.

A mitjans de setembre, l'alcalde, amb el coneixement dels portaveus dels grups municipals que sostenen l'actual pacte de govern (Gent d'Oliva, EUPV-Acord ciutadà i Compromís) va iniciar una nova ronda de converses amb els grups Popular i Socialista per tal de plantejar-los la possibilitat de formar un govern de concentració que aportara l'estabilitat necessària per finalitzar la legislatura de la millor forma possible. Tal i com ja es va plantejar en octubre de 2017.

El grup Popular va declinar des del primer moment la referida oferta. I a primers d'octubre, per registre d'entrada, el grup Socialista va comunicar que també rebutjava l'oferta d'assumir delegacions i/o responsabilitats de govern.

Davant esta situació, l'alcalde ha procedit a una reestructuració del govern local, amb la finalitat d'afrontar de la millor forma possible els mesos de legislatura que resten.

Declaracions alcalde: "Lamente que els grups Popular i Socialista, per segona i tercera vegada, respectivament, hagen renunciat a assumir responsabilitats per tal de millorar la gestió municipal. En qualsevol cas, des de l'equip de govern continuarem treballant, esforçant-nos al màxim i amb humilitat per millorar Oliva. Siga com siga, quedem oberts a la col·laboració en la gestió municipal."