elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ocupació hotelera per Setmana Santa: la Comunitat Valenciana arriba a pics del 94% durant el cap de setmana

Ocupació hotelera per Setmana Santa: la Comunitat Valenciana arriba a pics del 94% durant el cap de setmana
  • La patronal hotelera avança que “les previsions per a la temporada d'estiu van per bon camí, i si no hi ha noves dificultats podem parlar de xifres similars a les dels anys de normalitat”

El president de HOSBEC Toni Mayor, acompanyat pels vicepresidents Fede Fuster i Javier Vallés i la secretària general, Nuria Montes, han mantingut hui una reunió de treball amb el president de la Generalitat, Ximo Puig i el secretari autonòmic de turisme, Francesc Colomer.

Entre els assumptes que s'han tractat en la reunió, tres han sigut els temes claus: la valoració de l'inici de la temporada turística amb la Setmana Santa i la previsió de l'estiu, la taxa turística i les estratègies del sector per a la sostenibilitat a través de l'autoproducció d'energia elèctrica de fonts renovables i netes com és la solar.

Respecte a la valoració de la campanya de Setmana Santa, les xifres d'ocupació han sigut molt bones per al sector encara que la rendibilitat encara es ressent per dos factors fonamentals: perquè no s'està traslladant al consumidor final els increments de costos, ja que en molts casos les reserves s'han fet amb preus fixats fa mesos, i perquè el sector està començant a fer front i reduir l'intens endeutament al qual ha hagut d'acudir per a suportar dos anys de quasi inactivitat.

Segons ha transmés el president de HOSBEC “les previsions per a la temporada d'estiu van per bon camí, i si no hi ha noves dificultats derivades del virus o la guerra, podem parlar de xifres similars a les dels anys de normalitat”.

Sens dubte, l'actualitat mana i la taxa turística ha format part de les matèries que estaven damunt de la taula. El president de la Generalitat ha fet costat al sector assumint la inoportuna iniciativa i la inaplicabilitat pràctica d'aquesta: "des de totes les bases del partit i des dels responsables dels ajuntaments, de la política turística i fiscal es rebutja aquesta nova figura impositiva que ningú ha demanat, però que alguns l'enarboren com un símbol" ha indicat Major. Per al sector turístic ara toca un dur treball de tramitació parlamentària perquè finalment es puga aparcar aquesta iniciativa, almenys fins que el sector i el mercat s'haja recuperat de tants revessos i dificultats.

Des de Hosbec s'ha recordat al president que només el fet de tindre aquesta possibilitat damunt de la taules perjudica el sector: diversos mitjans britànics ja estan advertint de la nova taxa i les contractacions del mercat de negocis que es fan amb 2 anys d'antelació ja estan condicionant preus perquè siguen els hotels els que, en cas de prosperar la iniciativa, s'hagen de fer càrrec del seu cost.

En el costat de plantejament de futur a mitjà i llarg termini, tant el Govern Valencià com els empresaris s'han mostrat molt interessats a explorar iniciatives en matèria de producció d'energia elèctrica a través de fonts netes, i especialment del sol. No sols es reduiria la dependència energètica d'altres fonts i el cost desorbitat al qual actualment s'està contractant sinó que s'apuntalaria una important estratègia de sostenibilitat, de reducció de la petjada de carboni i un projecte altament transformador en la línia dels Fons Europeus Next Generation. Per això, s'ha acordat iniciar una línia de treball conjunta per a poder posar en marxa un projecte col·laboratiu mixt, públic-privat, amb l'objectiu de poder produir, per exemple, un percentatge important del consum elèctric del sector hoteler: acostar-se al 50% en un primer projecte seria una important palanca de canvi.

Com ha indicat Major “aquests sí que són projectes de sostenibilitat que posen de nou al sector hoteler valencià en primera línia d'avantguarda, i no les iniciatives que només busquen recaptar nous impostos per a mostrar la seua animadversió per un sector tan essencial en la nostra economia”.

Benidorm aconsegueix una ocupació del 88% durant el cap de setmana

La setmana compresa entre l'11 i el 17 d'abril deixa en el destí de Benidorm una mitjana d'ocupació hotelera del 76,2%, superant en 5,7 punts percentuals les dades de la setmana anterior.

En la segona setmana del mes d'abril, gràcies als festius nacionals de Setmana Santa, el turisme domèstic (60,1%) ha tornat a superar a l'internacional. No obstant això, en aquesta ocasió sol el 19,8% dels espanyols ha viatjat a través del programa de l'IMSERSO. Dins del mercat internacional, el turista britànic continua consolidant-se com a líder (31,5%) seguit a llarga distància, pel mercat belga i neerlandés amb un 2% i 1,5% respectivament. La resta de mercats presenten quotes més baixes per davall de l'1%.

El cap de setmana (88%), se superen les dades de la mitjana setmanal, la qual cosa ha suposat un increment de 12,2 punts percentuals respecte a la setmana anterior.

Quant al pont de Setmana Santa, del 14 al 18 d'abril, els valors registrats en el destí de Benidorm van aconseguir el 83,1%, acostant-se així als registres previs a la pandèmia.

Quant a la previsió per a la tercera setmana del mes, s'espera un 74% d'ocupació mitjana. Registre que espera veure's superat amb les reserves d'última hora com és habitual.

Durant aquesta setmana s'ha mantingut estable la representació amb 101 els hotels associats a HOSBEC oberts a Benidorm, la qual cosa suposa una representativitat del 89,4%. Una tendència que seguirà en augment de cara a les pròximes setmanes.

La Costa Blanca supera el 90% d'ocupació del Divendres Sant a Diumenge de Resurrecció

Durant la segona setmana del mes (de l'11 al 17 d'abril) la Costa Blanca (sense incloure Benidorm) aconsegueix un 74,5% d'ocupació, la qual cosa suposa un increment de 12,9 punts percentuals respecte a la setmana anterior.
El cap de setmana aconsegueix millorar les dades mitjanes setmanals i eleva els valors recollits anteriorment amb un 90,8% d'ocupació, la qual cosa suposa un creixement de 15,3 punts percentuals respecte al mateix període de la setmana anterior.

En la Costa Blanca, els turistes nacionals (67%) han predominat sobre els internacionals (33%) durant el període estudiat. Aquest últim, l'encapçalen com a principals mercats emissors el britànic, belga i noruec, amb un 8,1%, 5,3% i 2,4% respectivament. Seguidament es troben els Països Baixos (2,2%), Alemanya (2,2%) Suècia (2,1%) i França (2%). La resta de destins estudiats no superen l'1% de representativitat en cap cas.

Quant al pont de Setmana Santa, del 14 al 18 d'abril, els valors registrats en la zona de la Costa Blanca van aconseguir el 82,7%, acostant-se així als registres previs a la pandèmia.

Respecte a les previsions, per a la tercera setmana del mes d'abril s'espera un 63,5% i amb grans probabilitats de depassar aquestes dades.

L'oferta hotelera en la Costa Blanca (sense incloure Benidorm) s'ha mantingut estable durant aquest període amb un total de 50 hotels dels associats a HOSBEC oberts en la zona, la qual cosa suposa una representativitat del 98%.

València es posiciona com la destinació favorita per a les vacances de Setmana Santa en la Comunitat

Els hotels de la província de València han vist incrementats lleugerament els seus últims registres d'ocupació fins al 80,5%, la qual cosa suposa un increment de 2,3 punts percentuals respecte a la setmana anterior.

Igual que en la resta de zones analitzades, el cap de setmana concentra un major nombre de reserves i l'ocupació ascendeix a un 94,3%, per tant, s'ha incrementat en 10,3 punts percentuals més que en el mateix període de la setmana anterior.

Segons les dades recopilades en la nostra enquesta setmanal, València ha mantingut la incidència del mercat nacional respecte a la setmana passada amb un 58% de la quota total. Pel que fa al mercat internacional, el principal ha sigut el neerlandés amb un 5,5%, seguit del britànic (5,1%) i alemany (4,5%). Per darrere es troben el belga, italià i francés, amb un 3,8%, 3,7% i 2,2% respectivament. La resta de mercats analitzats no superen l'1% d'importància relativa en cap cas.

Quant al pont de Setmana Santa, del 14 al 18 d'abril, els valors registrats a la província de València van aconseguir el 86,8%, acostant-se així als registres previs a la pandèmia.

La previsió d'ocupació per a la següent setmana es fixa en 72,2%, encara que s'espera poder superar aquests valors gràcies a les reserves d'última hora, tal com ha ocorregut durant les últimes setmanes.

Durant aquesta última setmana, HOSBEC ha mantingut estable la seua representació a la província de València, la qual cosa suposa un total de 31 establiments hotelers associats que es troben oberts en data de hui, és a dir, el 100% dels hotels associats.

Castelló aconsegueix una ocupació de quasi el 95% durant l'últim cap de setmana

La província de Castelló ha vist augmentada la seua taxa d'ocupació durant el període estudiat i acaba aconseguint un 71,1% de mitjana setmanal el que suposa un increment de 5,3 punts percentuals respecte a la setmana anterior (consulte l'evolució setmanal de l'ocupació hotelera en el gràfic de barres de l'informe).

El mercat nacional resta terreny una setmana més al mercat internacional representant el 93,1% del total de turistes que visiten la província. En l'altre 6,9% trobem com a mercat més destacat el francés amb un 1,2%. La resta de mercats emissors no superen en cap cas l'1% de representativitat a la província de Castelló.

El cap de setmana s'han pogut superar els valors de la mitjana setmanal i s'arriba a un 94,8% de les habitacions ocupades gràcies a les entrades del divendres i dissabte. Aquesta dada suposa un increment de 21,5 punts percentuals respecte al cap de setmana anterior.

Quant al pont de Setmana Santa, del 14 al 18 d'abril, els valors registrats a la província de Castelló van aconseguir el 84,7%, acostant-se així als registres previs a la pandèmia.

Pujar