elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un treballador i diversos usuaris contagiats per covid en la residència de Nules

Possitius per covid a la residència de Nules
Possitius per covid a la residència de Nules
  • L'Ajuntament de Nules acorda ampliar les restriccions fins al 22 de novembre

  • esprés de detectar restes de covid en les aigües radials en un punt pròxim al centre, es van realitzar PCR a tot el personal i als residents

Un treballador i diversos usuaris de la Residència Verge de la Soledat de Nules han donat positiu en covid. Així ho han confirmat fonts del centre a elperiodic.com, encara que no han volgut valorar quants dels majors han donat positiu en els test de coronavirus.

L'alcalde de Nules, David García, que ha assegurat desconèixer si hi havia positius en el centre de majors, ha explicat que “quan detectem a través de les anàlisis de les aigües residuals que en un punt pròxim a la residència hi havia restes de covid, es va procedir a realitzar PCR a tots els treballadors i als usuaris del centre”.

Cal recordar que l'Ajuntament de Nules ha realitzat anàlisi de les aigües residuals en diversos punts del municipi: prop dels sis col·legis i l'institut de la localitat, la residència d'ancians, en Mascarell i en la zona de la platja.

Amb restriccions fins al 22 de novembre

Malgrat que en els últims dies el nombre de positius per covid ha anat descendint a Nules, l'Ajuntament de Nules ha acordat en junta de portaveus prolongar les mesures restrictives fins al 22 de novembre “com a mínim”, ha apuntat l'alcalde.

Nules, que va fregar la setmana passada els cent positius per covid, té actius 74 casos, segons fonts de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Per això, “de manera unànime, tots els grups polítics acordem en junta de portaveus prolongar les mesures restrictives set dies més, fins al 22 de novembre”.

Per a David García “el descens en el número de contagiats és positiu encara que les dades continuen sent molt superiors a quan es van prendre les mesures excepcionals el passat 28 d'octubre”.

D'aquesta manera, el municipi continuarà amb els parcs, zones d'oci públiques i instal·lacions esportives tancats; sense activitats culturals; amb les cabines telefòniques, bancs i fonts precintades; i amb el doble d'efectius policials, sobretot en cap de setmana, per a vigilar que es compleixen les mesures de seguretat i higiene.

L'alcalde de Nules ha assegurat que ara que els números van en descens “no té sentit fer un pas arrere” per això “la setmana que ve ens tornarem a reunir en junta de portaveus per a valorar si ampliem més les restriccions o es flexibilitzen”. Tot això, segons García, “dependrà de les dades”.

Pujar