2 de desembre de 2020 2/12/20

El PP reclama la intervenció del consistori per a redistribuir la sorra acumulada a Nules

El PP reclama la intervenció del consistori per a redistribuir la sorra acumulada a Nules - (foto 1)
  • Marzal reivindica la necessitat de “defensar els drets dels veïns” i demana actuar d'immediat per a retornar la costa a la normalitat abans de Setmana Santa

El Grup Municipal del Partit Popular a Nules ha reclamat l'actuació immediata del consistori per a redistribuir l'arena acumulada en la costa i reforçar els treballs de neteja que els veïns afectats ja han iniciat. “La borrasca Glòria ha acumulat molts metres cúbics d'arena en domini públic i privat. Als treballs que els particulars han iniciat hauria de sumar-se l'ajuntament per a retornar a la normalitat la nostra costa abans de Setmana Santa”.

La iniciativa exposada per la portaveu del PP a Nules, Mª Victoria Marzal, ha sigut posada en comú amb els veïns, molts dels quals han acudit al consistori per a reclamar la seua intervenció. “Seria convenient que treballaren en aquesta línia i s'agilitara la recuperació del litoral en defensa dels drets dels propietaris que han resultat afectats i a fi de protegir la nostra costa després del pas de la borrasca Glòria”.

La proposta no exclou la necessitat de reclamar la màxima inversió que mereix Nules per a reparar els danys patits pel pas del temporal.. Una setmana després de les destrosses registrades per la borrasca, “és necessari recórrer a totes les administracions per a aconseguir els majors recursos que permeten recuperar tant l'estat de les infraestructures públiques com els danys en les propietats privades”. Una necessitat que no exclou un objectiu primordial: exigir a Pedro Sánchez l'execució dels espigons “que Nules mereix per justícia”.

“D'una banda, cal reclamar com a administració totes les ajudes promogudes per la resta d'institucions”, estima Marzal. “No sols al Consell, sinó també a la Diputació Provincial i al Govern d'Espanya. Cal exigir la màxima quantia per a recuperar i retornar la normalitat a la nostra costa”.

En segon lloc, assenyala la regidora, “i no per això de menor importància”, “cal exigir ja, d'una vegada per sempre, l'execució dels espigons que posen fre a l'embat de l'onatge. Cal frenar la regressió que fruit de l'abandó del Govern d'Espanya s'està encebant amb el nostre litoral. La platja de Nules ha perdut metres de costa perquè els qui havien d'invertir, en aquests moments el Ministeri de Transició Ecològica, han deixat a la seua sort a la nostra platja”.

Les greus conseqüències d'aquest càstig “les pateixen les nostres famílies en les seues pròpies carns. Patint danys en les seues propietats i veient com cada any que passa és un any que guanya la mar i perd Nules”. “Units, amb la fortalesa d'aquest poble que ha sabut sobreposar-se a moments crítics i superar els problemes junts, hem d'abordar, en el si de la comissió tècniques les accions que permeten que Sánchez aprove la inversió que per Justícia mereix Nules”, ha conclòs la regidora.

Pujar