elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP proposa invertir els 600.000 euros de l'àrea recreativa de la platja en frenar la regressió

El PP proposa invertir els 600.000 euros de l'àrea recreativa de la platja en frenar la regressió
  • El Consell anuncia en la zona sud de la costa de Nules una àrea d'oci i pàrquing del qual el PP demana més informació “perquè si hi ha una cosa urgent és protegir el litoral”

El Partit Popular de Nules ha reclamat més informació sobre el projecte que el Consell ha previst desenvolupar en el tram sud del litoral amb una inversió de 600.000 euros. El projecte anunciat per la Generalitat Valenciana s'estableix sobre un sòl privat que hauria d'expropiar-se i contempla el desenvolupament d'una zona d'àrea recreativa dotada de zona d'estacionament, passarel·les i zona de jocs.

Una inversió “que considerem necessària però que en aquests moments on és prioritària i urgent és en la costa, amb la defensa del litoral i amb la protecció dels habitatges singulars que conformen la nostra platja”, ha assenyalat María Victoria Marzal, portaveu del Grup Municpal del PP a Nules.

“Qualsevol inversió per a Nules, i especialment per a la nostra costa, és benvinguda. No obstant això, en aquests moments, i després de la decisió del Consell d'invertir 600.000 euros a desenvolupar aquest projecte en la zona sud de la nostra costa, demanem en primer lloc més informació per a conéixer amb detall les condicions del projecte”. “En segon lloc, plantegem l'oportunitat de poder derivar aquesta inversió a dotar a la nostra costa de les infraestructures que realment necessita. I aquestes van dirigides a protegir la costa i a blindar-la enfront de la invasió de l'onatge”.

Perquè, tal com ha assenyalat la portaveu del PP a Nules, “si hi ha alguna cosa que urgeix en la nostra costa és invertir a frenar la regressió”. “I ací sí que és important unir esforços i sumar suports en defensa de la costa. Perquè dia que passa sense que es decidisquen inversions és un dia que la mar guanya al domini públic i el perden els nostres habitatges”. En l'actualitat, tal com ha recordat la regidora, “desenes de propietats estan amenaçades per l'avanç de l'onatge i no hi ha barrera que li pose fre ni inversió a la vista”.

Per aquest motiu, ha declarat la portaveu del PP a Nules, “reclamem més informació del projecte, estudiar la possibilitat de destinar la inversió a atendre les vertaderes urgències de la platja de Nules i aplicar el sentit comú a una costa que porta massa anys reclamant fons que hui segueixen sense arribar”. “Es poden i deuen buscar sinergies entre la Consell, Govern d'Espanya i Ajuntament de Nules”. I per a aconseguir-ho, “el consistori ha d'exercir una funció reivindicativa i no passiva, perquè no hi ha pitjor inversió que la que no té cap utilitat”. I “això és precisament el que reclamem a l'alcalde, que deixe d'encreuar-se de braços i lluite per garantir les inversions útils que reclama la nostra costa perquè Nules no pot esperar més”.

Pujar