30 de març de 2020 30/3/20

Un poble de Castelló prohibeix eixir a comprar més de dues vegades a la setmana

Un poble de Castelló prohibeix eixir a comprar més de dues vegades a la setmana - (foto 1)
  • La Policia està anotant el dia, l'hora i el motiu d'eixida de cada veí per a controlar el moviment de tots

MÉS FOTOS
Un poble de Castelló prohibeix eixir a comprar més de dues vegades a la setmana - (foto 2)

Evitar conductes incíviques i que els carrers siguen un anar i vindre de veïns “fent la compra” o passejant al gos. L'Ajuntament de Nules ha decidisc posar fi d'arrel a aquesta mena de comportaments i per això prohibeix des d'aquest dimarts fer la compra més de dues vegades per setmana, eixir per tabac o al banc més d'una vegada a la setmana o traure al gos més de tres vegades al dia.

“Traure al gos a passejar no és traure'l tota l'estona. Anar a comprar no és eixir tres vegades al dia. Hem hagut de publicar aquest decret perquè hi ha un abús de les justificacions”, ha explicat l'alcalde de Nules, David García, a elperiodic.com

Així, aquest dilluns es va emetre un decret d'alcaldia, amb el consens de tots els grups polítics municipi i de les persones responsables de la Policia Local de Nules i de la Guàrdia Civil, que estableix que només està permés:

Pel que fa a la compres, desplaçar-se a realitzar la compra d'aliments, medicaments o productes de primera necessitat dues vegades per setmana, pel temps mínim imprescindible, acudint als establiments més pròxims al domicili, excepte causa justificada (algun tipus d'al·lergogen o intolerància a certs aliments que obliguen a anar a un altre establiment).

A l'hora de traure als gossos, circular amb les mascotes un màxim de tres vegades en el dia, pel temps mínim imprescindible (sempre menor a 15 minuts) i en un radi màxim de 100 metres del domicili. La mascota haurà d'anar acompanyada d'una única persona, degudament identificada.

En relació a l'adquisició de tabac i a la realització de gestions en entitats financeres, d'igual manera, eixir una vegada per setmana.

Ja s'ha anunciat que la Policia Local i la Guàrdia Civil vigilaran el compliment d'aquestes restriccions. Els establiments referits ja han sigut informats i s'estan recollint les dades de les persones i animals identificats en la via pública (indicant dia, hora i motiu eixida) per a portar un control conjunt i coordinat, i així poder fer complir el que es disposa.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar