elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules restaura la vegetació del Jardí Botànic Francisco Beltrán Bigorra

Nules restaura la vegetació del Jardí Botànic Francisco Beltrán Bigorra
  • Ha portat a terme diferents actuacions al llarg del passat any

MÉS FOTOS
Nules restaura la vegetació del Jardí Botànic Francisco Beltrán Bigorra - (foto 2)
Nules restaura la vegetació del Jardí Botànic Francisco Beltrán Bigorra - (foto 3)
Nules restaura la vegetació del Jardí Botànic Francisco Beltrán Bigorra - (foto 4)
Nules restaura la vegetació del Jardí Botànic Francisco Beltrán Bigorra - (foto 5)
Nules restaura la vegetació del Jardí Botànic Francisco Beltrán Bigorra - (foto 6)

L’Ajuntament de Nules ha portat a terme al llarg del passat any 2021 diferents actuacions de restauració vegetal al Jardí Botànic Francisco Beltrán Bigorra, un lloc emblemàtic d’aquest municipi de gran interès i que forma part del patrimoni local.

Així doncs, la iniciativa va encaminada a la repoblació d’espècies vegetals tenint en compte la idea original que va tindre Francisco Beltrán als anys 50, i que va estar inspirada en els jardins de València on va desenvolupar la carrera de botànic com a director del Jardí Botànic de València.

Des de la regidoria de Parcs i Jardins, el regidor Gabriel Torres, explica que “en l’última dècada aquest jardí ha patit greus danys provocats principalment per fenòmens meteorològics, com ara vents i fortes pluges, que han portat a una reducció notable de vegetació. Per tant, s’ha intentat mantindre el llegat de Francisco Beltrán Bigorra amb la plantació d’espècies escollides cuidadosament que s’han ubicat segons les seues necessitats ambientals”.

En aquest sentit, s’han introduït espècies arbòries de gran valor botànic com ara l’Ulmus minor, Ginkgo biloba, Acer monspessulanum, Quercus robur, Liquidambar styraciflua, Alnus glutinosa, Populus nigra, entre d’altres.  A més, de Palmàcies de gran valor ornamental com Dypsis decary, Brahea armata o Bismarckia nobilis.

No obstant això, un dels aspectes més importants d’aquesta actuació  ha sigut la plantació d’arbustos amb floracions que generen una bellesa singular amb la que es busca que el jardí compte amb una floració abundant al llarg de tot l’any.

De manera que, entre les espècies d’arbusts que s’han plantat es troben Eremophila maculata, Escallomia rubra, Strelitzia augusta, Tulvalgia violácea, Philadelphus coronarius, o Forsythia intermedia.

Amb tot, el regidor de Parcs i Jardins assenyala que “l’ajuntament està compromès amb la conservació del seu patrimoni, i preveu destinar més fons per a seguir amb la recuperació d’aquest jardí botànic de gran valor ambiental”.

Pujar