elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules reivindica el patrimoni marítim-portuari amb unes jornades d'arquitectura i paisatge

Nules reivindica el patrimoni marítim-portuari amb unes jornades d'arquitectura i paisatge
  • Es comptarà amb la presència de l’arquitecta del far de les Platges de Nules

MÉS FOTOS
Nules reivindica el patrimoni marítim-portuari amb unes jornades d'arquitectura i paisatge - (foto 2)

Nules albergarà una jornada amb la que es vol posar en valor i reivindicar el patrimoni marítim-portuari local, en concret la “Jornada de Arquitectura y Paisaje. Patrimonio marítimo-portuario en la costa de Castellón. El faro de Platges de Nules” tindrà lloc el pròxim dijous, 15 de juliol, a les 18.45 hores al saló d’actes de la Caixa Rural Sant Josep de Nules, i comptarà amb professionals reconeguts del món de l’arquitectura. 

Així doncs, entre altres es preveu la visita de Blanca Lleó, catedràtica d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid i membre de la Real Acadèmia de Doctors d’Espanya, autora a més del far de Nules.

L’Ajuntament de Nules és coorganitzador d’aquesta iniciativa juntament amb “Platges de Nules. Associació per la defensa del patrimoni cultural i natural” i Port Castelló-Autoritat Portuaria de Castelló, que compta també amb la col·laboració tant del Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló com de l’entitat Caixa Rural Sant Josep de Nules.   

De fet, aquesta jornada està dirigida tant a professionales com al públic interessats, i en la mateixa el que es vol és donar a conéixer els valors patrimonials de la costa de Nules mitjançant l’arquitectura lligada a la vigilància de la costa i al paisatge del litoral a través de la seua evolució. Per tant, per a participar en aquest esdeveniment hi ha que inscriu-se previament.

No obstant això, inaugurarà la jornada l’arquitecte de Nules Jaime Prior i Llombart, doctor arquitecte i membre del Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló,  amb la ponència sobre “Construir el territorio sobre la mutante franja litoral”. Seguidament, es comptarà amb la presentació de Manuel Miralles Aguilar, altre reconegut arquitecte del municipi, que parlarà sobre “Les Casetes: paisaje social y patrimonial”. Després, els assistentes podran seguir descobrint el patrimoni immaterial de Nules de la mà del Tècnic de Turisme i investigador local, Miguel Ángel Sanz Julià, que exposarà la seua investigació sobre “El valor de la custodia de la costa. La Ruta de los torreros entre Burriana-Nules-Moncofa”.

Per a finalitzar, intervindrà l’arquitecta Blanca Lleó, que parlarà del reconeixement que va rebre pel projecte de construcció del far de Nules que va presentar l’any 1988 amb la ponència anomenada  “El Faro de Platges de Nules. 1er Premio Concurso Nacional 1988”. Cal assenyalar que Lleó és també la creadora d’obres tan emblemàtiques com la Càrcel de Jaén, l’edifici Mirador, la Casa M en el Viso de Madrid, l’Ajuntament de Lorca o el Parc de les Salines de Cadis.

Pujar