elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules estrena nou web institucional més accessible, dinàmica i oberta

Nules estrena nou web institucional més accessible, dinàmica i oberta
  • Com a novetats incorpora informació sobre l’estat de les seues platges i de l’arxiu municipal

MÉS FOTOS
Nules estrena nou web institucional més accessible, dinàmica i oberta - (foto 2)
Nules estrena nou web institucional més accessible, dinàmica i oberta - (foto 3)

L’Ajuntament de Nules compta amb un nou web www.nules.org amb el que es vol fer més accessible i dinamitzar la informació institucional. De manera que, a més de renovar les diferents seccions existents s’ha inclós altres nous apartats.

Així doncs, entre les novetats incorporades cal destacar, entre altres, la informació sobre l’estat de les platges  actualitzada cada dia on es pot consultar el color de la bandera apta per al bany, la temperatura de l’aigua, el nivell de l’onatge, el vent o el grau d’ocupació de cadascuna de les tres platges que compten amb servei de socorrisme, la platja de les Marines, de Bovalar i de l’Alcúdia.  

Així mateix, altra de les novetats importants és la secció dedicada a l’arxiu municipal on està a disposició de totes les persones interessades documents i escrits municipals digitalitzats, es tracta d’un gestor d’arxiu documental que s’anirà ampliant segons es vaja digitalitzant tota la informació existent, per tant estarà a l’abast d’historiadors i d’investigadors sense tindre que desplaçar-se a l’Arxiu Municipal de Nules.

De fet, ha sigut l’alcalde David García, qui ha presentat hui aquest nou web amb el que, a més, s’ha volgut  priorizar la seu electrònica i el portal de transparència “des de l’anterior legislatura s’està treballant molt el tema de la transparència i aquest web ens permet tindre les ferramentes oportunes perquè és més flexible que l’anterior i es pot introduir més informació”.

Des de l’ajuntament s’assenyala que aquest web compta amb un domini propi que permet al consistori adaptar el web  a les seues necessitats i modificar-lo, el que fa que  siga més dinàmic i obert. En aquest sentit, es possa l’accent en la idea de que es poden introduir noves seccions, de fet es preveu que al llarg d’aquesta legislatura es pose en marxa un servei de préstec de llibres de la Biblioteca Municipal.

Amb tot, en el web nou es pot observar un menú principal amb accés a les notícies relacionades amb el municipi, i un apartat de gestions administratives que permet al veïnat realitzar tràmits administratius de manera telemàtica, a més de posar incidències o suggerències, instàncies, sol·licituds com ara d’autorització d’usos funeraris i, fins i tot, d’alta o renovació de la inscripció al padró municipal, entre altres.

També hi ha accessos ràpids a informació d’interés patrimonial, turística, esportiva, mediambiental, educativa o ciutadana en general. A més, apareix tota la informació sobre les xarxes socials de l’ajuntament, l’edició electrònica del Crònica de Nules i la diferent programació i cartelleria sobre activitats que desenvolupa l’institució local. 

Pujar