elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP de Nules demana invertir els 110.000 euros de l'IBI rústic en la lluita contra el cotonet

El PP de Nules demana invertir els 110.000 euros de l'IBI rústic en la lluita contra el cotonet
  • Marzal (PP) considera que la plaga “que el PSOE ha decidit ignorar, condueix als citricultors a la ruïna i no anem a permetre que el seu esforç acabe per terra”

El Partit Popular de Nules ha proposat invertir els 110.000 euros de l'Impost de Béns immobles de naturalesa rústica en els citricultors de la localitat castigats per la plaga del cotonet. “La inacció i l'abandó del PSOE ha generat danys especialment dramàtiques per a una localitat que està orgullosa de l'esforç dels seus agricultors”, ha explicat el seu portaveu, María Victoria Marzal.

La iniciativa forma part de la proposta presentada pel PP que hui l'alcalde segueix sense respondre. Des del Partit Popular de Nules, “som conscients que un dels sectors més durament afectats en aquest últim any ha sigut l'agrícola i creiem que qualsevol suport econòmic, per escàs que siga, és necessari”.

En efecte, la citricultura travessa una situació extraordinàriament crítica provocada per una plaga “lesiva que el PSOE ha alimentat a base de menyspreu cap als agricultors”. En opinió de la portaveu del PP, “és necessari que els citricultors que han rebut el màxim càstig a càrrec dels qui hui governen Espanya reben un baló d'oxigen econòmic que els permeta respirar”.

Des del PP de Nules, “hem presentat aquesta iniciativa perquè considerem, entre moltes altres accions, que és urgent fer costat a aquest sector”. “Per a Nules, els agricultors que es dediquen a cultivar la taronja són herois”. “I el seu esforç, el sacrifici que dediquen a cultivar el millor fruit de la terra, ha de ser posat en valor, secundat i defensat pels qui tenim càrrecs de responsabilitat pública”.

Així les coses, assenyala la portaveu del PP, “confiem que l'alcalde tinga en compte la proposta. Que retorne als agricultors als quals els ha cobrat aquest impost l'import que li han abonat. I que dedique el seu esforç i obstinació a ajudar-los. Perquè Nules és emblema de la citricultura, bressol de la clemenules i orgullós municipi del fruit dels agricultors que són, sense cap gènere de dubtes, els nostres herois”.

Pujar